Kitap kardeşliği

Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu (YASOS) ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin kitap okuma alışkanlıklarına katkı sağlamak amacıyla projeler geliştirmeye devam ediyor. Geçen yıl 5 bin 600 kitabı İzmir’in ilçelerinde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturan topluluk, bu yıl da 6 bin yeni kitabı Türkiye’nin çeşitli illerindeki yüzlerce öğrenciye armağan etti.     

250 ÖĞRENCİ DESTEK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Yaşar Üniversitesi’nde farklı bölümlerde öğrenim gören 250 öğrenci, Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu tarafından düzenlenen ‘kitap bağışı’ etkinliğine destek vermek amacıyla bir araya geldi. Yaşarlı öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı Türk ve yabancı temel eserlerin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük eseri Nutuk’tan oluşan 6 bin yeni kitabı satın alarak ilk ve ortaöğretim öğrencilerine ulaşmasını sağladı.  

KİTAPLAR DÖRT BİR YANA ULAŞTI

1’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar yüzlerce öğrenciye ulaşan kitap bağışı etkinliği hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkan Yardımcısı ve Bilgisayar Programcılığı Öğrencisi Buse Energin, “Öncelikle İzmir’in ilçelerinin muhtarları ile görüşerek ihtiyaç sahibi okulları belirledik. ‘İhtiyaç Haritası’ platformu sayesinde de Türkiye’nin farklı şehirlerindeki kitap taleplerini saptadık. Daha sonrasında 6 bin kitabı bir kargo firmasının sponsorluğunda okullarımızın kütüphanelerine ve minik öğrencilerimize ulaştırdık. Özellikle Kemalpaşa ilçesine büyük bir desteğimiz oldu. İzmir’in yanı sıra Şanlıurfa, Gaziantep, Şırnak, Van ve İstanbul’da belirlediğimiz okullara kitapların bir kısmını ulaştırdık. Bir çocuğun bile hayatına dokunabilmek bizim için çok büyük bir mutluluk kaynağı. Hedefimiz daha da çok kitabı çocuklarımıza ulaştırabilmek. Bu nedenle her yıl bu anlamlı etkinliğimizi devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

Buse Energin-Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkan Yardımcısı