Gastronomi öğrencileri Ayaküstü Lezzetler Festivali’nde

Karşıyaka Belediyesi, Kent A.Ş. ile Yaşar Üniversitesi iş birliğinde, 1-2-3 Ekim tarihlerinde bu yıl ilk defa düzenlenecek olan ‘Karşıyaka Ayaküstü Lezzetler Festivali’nde İzmir’e özgü sokak lezzetleri, dünya mutfaklarından örnekler ve yenilikçi ayaküstü yiyecekler yer alacak. Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri de stant açarak, yenilikçi yiyecek tasarımlarını sergileyecek.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan festival, Karşıyaka Gondol Cafe arkasındaki yeşil alanda yapılacak. Festivalde kokoreç, midye, boyoz gibi kenti simgeleyen yiyecekler yer alırken, Boşnak, Lübnan ve Halep mutfaklarından da örnekler sunulacak. Kendilerine özel stantlarda yenilikçi yiyecek tasarımlarını sergileyecek olan Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, şeflerle birlikte gün boyu çeşitli ikramlarda bulunacak. Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç.Dr. Seda Genç, festivalde düzenlenen söyleşiye katılarak gastronomi eğitimi ve mesleğin incelikleri hakkında merak edilenleri yanıtlayacak. Aynı zamanda, serpme börek açma gibi farklı konularda atölyeler gerçekleştirilecek. Festivale katılan ziyaretçiler, atölyenin ardından düzenlenen yarışmaya katılabilecekler. 

DOLU DOLU PROGRAM

Üç gün boyunca devam edecek olan festivalde çeşitli etkinlikler, atölye çalışmaları, ödüllü bilgi yarışması gerçekleştirilecek. Sabah 11.00’dan akşam 22.00’a kadar ziyarete açık olan festivale gün boyu müzik ve konserler eşlik edecek. Katılımcılar eşsiz lezzetleri deneyimleme fırsatı yakalarken, kaliteli müziğin de keyfini çıkaracak. Bu kapsamda, sanatçı Feridun Düzağaç 1 Ekim Cuma günü festival alanında konser verecek.