Birleşmiş Milletler gibi üniversiteA UN-like university

Uluslararası bir kent üniversitesi hedefinde ilerleyen Yaşar Üniversitesi’nde, Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler eğitim görüyor. Öğrenci profiline bakıldığında adeta Birleşmiş Milletleri andıran üniversitede, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 50 ülkeden toplam 320 öğrenci eğitim görüyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden yükseköğrenim için Yaşar Üniversitesi’ni tercih ederek İzmir’e gelen yabancı öğrenciler adeta birer İzmirli oldu. Kimi ABD’de bulunan 5 bin 700’den fazla üniversiteyi geride bırakarak, kimi de yalnızca arkadaş tavsiyesiyle eğitim almak için Türkiye’yi seçen öğrenciler, kısa sürede kentle kaynaşarak adeta bizden biri haline geliyor. ABD’den Çin’e, Ekvator’dan Malezya’ya kadar 50 ülkeden gelen yabancı öğrenciler, İzmir’de yaşamayı çok sevdiklerini belirtiyor.

ysr-yabanci-4

2005’TEN BERİ GELİYORLAR

2005 yılında yükseköğretim kurumlarının birbirleriyle işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik öğrenci değişim programı Erasmus’a dahil olan Yaşar Üniversitesi, bugüne kadar bine yakın Erasmus öğrencisine de ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, program kapsamında, Avrupa’nın çeşitli üniversitelerden gelerek bir dönem veya bir yıl eğitim görebilme hakkına sahip oluyor.

ysr-yabanci-5

11 BİN KM UZAKTAN GELDİLER

Güney  Amerika ülkeleri Ekvator ve Venezuela’dan gelerek Yaşar Üniversitesi’ni tercih eden Humberto Barreto ile Maria Correa, neden Türkiye’yi ve İzmir’i tercih ettiklerini anlattı.

Fotoğraftakiler: (Soldan) Ekvatorlu Maria Correa ile Venezuelalı Humberto Barreto üniversite öğrenimi için binlerce kilometre ötedeki ülkelerini değil İzmir’i ve Yaşar Üniversitesi'ni tercih etti.
Fotoğraftakiler: (Soldan) Ekvatorlu Maria Correa ile Venezuelalı Humberto Barreto üniversite öğrenimi için binlerce kilometre ötedeki ülkelerini değil İzmir’i ve Yaşar Üniversitesi’ni tercih etti.

Venezuelalı Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden Humberto Barreto, “Babam bir mühendis ve Aliağa’daki Petkim Star Rafinerisi inşaatında görev yapıyor. Ben de bir süredir Türkiye’de ailemle yaşıyorum. Üniversite için önümde kendi ülkemin de olduğu birçok tercih şansı vardı. Ben İzmir’i ve Türkiye’yi çok sevdiğim için burada kalmak istedim. Yaşar Üniversitesi’ndeki eğitim olanakları, eğitim dilinin İngilizce olması, farklı yabancı dil seçenekleri gibi birçok unsur burayı tercih etmemde etkili oldu. İzmir insanı gerçekten çok yardımcı ve güler yüzlü. Henüz Türkçe bilmememe rağmen sokakta hiç zorluk yaşamıyorum. Herkes bana yardımcı oluyor” dedi.

EKVATOR’DAN SANAT EĞİTİMİ İÇİN GELDİ

Ekvator’da grafik sanatlar eğitimi olan ve yüksek lisansı eğitimi için Yaşar Üniversitesi’ni tercih eden Maria Correa ise “Farklı bir yer istedim. Ülkemde kalmak, ABD ya da Avrupa’da eğitimimi sürdürme şansım vardı. Ama ben farklı bir yer istedim ve seçenekler içinde de Türkiye benim için en cezbedici olanıydı. Türkiye’nin, hem doğuya hem batıya yakın olması, birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapması, tercihimde etkili oldu. Araştırma yaptığımda, ilgi alanımdaki tüm dersleri İngilizce olarak Yaşar Üniversitesi’nde alabileceğimi gördüm ve burayı tercih ettim. Daha yeni geldim, ancak İzmir ile ilgili en sevdiğim şey misafirperver insanları oldu. İzmir hem okumak hem de yaşamak için çok ideal bir şehir. Yemek kültürünü de çok sevdim. En sevdiğim yiyecekler ise kahvaltı ve baklava oldu” diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Levent Gaşgil, “Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde, dünyanın hemen her yerinden üniversitemizde öğrenci var. Kampusa çıktığınızda farklı milletlerden birçok genç insanı bir arada görebiliyorsunuz. Avrupa’daki 26 ülkeden 212 üniversite ile Erasmus değişim programımı anlaşmamız bulunuyor. Ayrıca, Erasmus dışında, Çin’den Avustralya ve Kanada’ya kadar 51 ülkeden 300’ün üzerinde üniversiteyle de öğrenci değişim programı anlaşmamız var. 301 yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

Students from all corners of the world including Asia, Europe, Africa and America study at Yaşar University, which has been firmly proceeding towards its objective of becoming an international city university. The student profile of the university proves a UN-like profile together with its 320 international undergraduate and postgraduate students from 50 countries.

The international students who came to İzmir from various countries to study at Yaşar University have literally become integrated with İzmir. Some of these students preferred Turkey to study upon getting their friends’ advice while some others just left behind over 5 thousand 700 universities in the US, and these students have integrated themselves with the city and become one of us.

The international students who have come from 50 countries including the US, China, Ecuador and Malaysia express that they are quite happy to be living in İzmir.

THEY HAVE BEEN COMING SINCE 2005

Yaşar University has hosted almost one thousand Erasmus exchange students up to now since 2005 when it became a part of the student exchange program Erasmus, which is intended to boost the cooperation between higher education institutions. The exchange program allows students from various European universities to study at a different university for one semester or one academic year.

THEY COME FROM A DISTANCE OF 11 THOUSAND KM

Humberto Barreto and Maria Correa from the South American countries Ecuador and Venezuela, who preferred Yaşar University, talked about why they preferred İzmir and Turkey.

Electrical and Electronics Engineering student Humberto Barreto from Venezuela said, “My father is an engineer and works at the Petkim STAR Refinery’s construction in Aliağa, İzmir. I have also been living with my family in İzmir. I had numerous options including the universities in my home country. I wanted to stay here as I like İzmir and Turkey a lot. The English-medium education, educational opportunities and different foreign language courses provided at Yaşar University were all influential on my decision to prefer this university. The people in İzmir are really helpful and genial. I have not experienced any difficulty even though I do not speak Turkish. Everyone is helpful towards me.”

THE ECUADORIAN STUDENT HERE FOR HER STUDIES IN ART

Studying graphic arts in Ecuador and then preferring Yaşar University for her master studies, Maria Correa expressed, “I wanted a different place. I could have stayed in my country or studied in the US or Europe. However, I wanted a different place and Turkey was the most appealing option for me among all the other options. Turkey is close to both the east and the west, it is home to many civilizations and cultures. That’s why I preferred Turkey. While doing some research, I found out that, at Yaşar University, the medium of instruction is English for all the courses in my field and thus preferred this university. It’s been only a while since I arrived here; however, what I like about the city most is its helpful people.
İzmir is a rather ideal city both to study and live in. I also love its cuisine a lot, and my favorites are breakfast and baklava.”

“Our university is home to students from all around the world who have come to complete their undergradute and postgraduate degrees. You can see lots of young students of different nationalities together on campus. We have Erasmus agreements with 212 universities based in 26 different European universities. Alongside our Erasmus exchange agreements, we also have other exchange agreements with over 300 universities based in 51 different countries including China, Australia and Canada. Our university is home to 301 international students,” said Levent Gaşgil, Director of the International Office at Yaşar University.