Yaşar’a gurur veren başarı

Zeynep Oral

Sırada “Cannes” ve diğer uluslararası yarışmalar var

Yaşarlı genç yönetmen birinciliğe doymuyor

Yaşar Üniversitesi (YÜ) sanat dalında elde ettiği başarılarıyla İzmir’in yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yaşar Üniversiteli Zeynep Oral’ın çektiği “Ben, Sen, O…” isimli belgesel Adana Altın Koza ve Antalya Altın Portakal Film Festivallerinde elde ettiği birinciliklerin ardından şimdi de Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) düzenlediği 24’üncü Genç İletişimciler Yarışması’nda birinci oldu. Oral aynı çalışmasıyla “Cannes Film Festivali”ne de katılacak.

Zeynep Oral
Zeynep Oral

İlk mezun ilk başarı

YÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün ilk mezun öğrencilerinden Zeynep Oral’ın çektiği belgesel Türkiye’nin en önemli film festivallerinde gösterdiği başarıları ile büyük dikkat çekti. 19’uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde elde ettiği birinciliğin ardından 49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda da “En İyi İlk Belgesel Film” ödülüne layık görülen Oral geçtiğimiz gün düzenlenen ADV 24’üncü Genç İletişimciler Yarışması belgesel dalında da birincilik ödülü kazandı. Bu dalda Erciyes Üniversitesi ekibi “Hala” isimli yapımıyla 2’inci, Selçuk Üniversitesi ekibi ise Cneydo (Cennet) adlı yapımıyla 3’üncü oldu.

Hayali sinema

Üçüncü ödülünü kazanmanın sevincini yaşayan Zeynep Oral ise en büyük hayalinin bir sinema filmi çekmek olduğunu söyledi. “Cannes Film Festivali” için hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade eden Yaşar Üniversitesi’nin başarılı akademisyeni Oral, “YÜ İletişim Fakültesi’nin ilk mezunu olarak bu ödülü almak büyük gurur verdi. Okuluma çok şey borçluyum. En büyük hayalim ise bir sinema filmi çekebilmek. Kısa film denemelerimin ardından bu yönde çalışmalarım olacak” dedi.  Zeynep Oral, ödülünü Gazeteci-Yazar Taha Akyol’un elinden aldı.

İzmir’e uluslararası katkı

Halen Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Araştırma Görevlisi olan  Zeynep Oral’ın “Cannes Film Festivali”, “World Cinema Amsterdam” gibi uluslararası film festivallerine de katılacağını belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, “Hedefimiz üniversiteler kenti İzmir’in başarılarını sinema ve medya ürünleriyle de uluslararası alana taşımak.” dedi.

no images were found