Yaşar Üniversitesi’ni Londra’ya örnek gösterdi

Yaşar Üniversitesi’ni Londra’ya örnek gösterdi

Londra Finans Merkezi Başkanı ‘Lord Mayor’ David Wootton, işadamları ve bankacılarla geldiği İzmir’de Yaşar Üniversitesi’nden ve kurucusu duayen işadamı Selçuk Yaşar’dan övgüyle bahsetti

Wootton, “Yaşar Üniversitesi Londra’da benzeri olmayan bir üniversite modeline sahip. Kurucunuz Selçuk Yaşar’ın topluma hizmet etmesi, eğitim ve iş sektörlerini bir araya getirmesi gibi eşsiz özellikleri ile Yaşar Üniversitesi Londra şehri için örnek teşkil etmektedir” diye konuştu

Dünyanın önde finans merkezlerinden Londra Finans Merkezi’nin Başkanı ‘Lord Mayor’ David Wootton, beraberindeki 20 kişilik üst düzey işadamı ve bankacı ile birlikte yatırım olanaklarını araştırmak ve işadamlarıyla görüşmek için İzmir’e geldi.

İzmir’de işadamlarıyla görüştü

İngiltere ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin artırılması amacıyla düzenlenen, İstanbul, İzmir, Ankara’yı kapsayan ve 15-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen ziyaretin İzmir ayağında David Wootton başkanlığındaki heyet, kentin önde gelen işadamlarıyla bir araya gelerek ticaret ve yatırım konularında neler yapılabileceğini görüştü. Wootton ve beraberindeki heyet, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin düzenlediği ve ticaret hukuku, uluslararası tahkim ve deniz ticaret hukuku konularının tartışıldığı “2. Uluslararası Anlaşmazlıkların Çözümü” paneline de katıldı.

Londra için örnek bir üniversite

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve mütevelli heyeti üyeleri,  Rektör Prof. Dr. Murat Barkan,  işadamları, hukukçular ve akademisyenlerin katıldığı panelin açılışında konuşan Londra Finans Merkezi Başkanı ‘Lord Mayor’ David Wootton, Yaşar Üniversitesi’nin Londra’da örneğine rastlamadıkları bir üniversite modeline sahip olduğunu belirterek, “Kurucunuz Selçuk Yaşar’ın topluma hizmet etmesi, eğitim ve iş sektörlerini bir araya getirmesi gibi eşsiz özellikleri ile Yaşar Üniversitesi Londra şehri için bir örnek teşkil etmektedir” diye konuştu.

 

Konunun uzmanları bir arada

Wootton, konuşmasında uluslararası uyuşmazlıkların tahkim ve arabuluculuk yoluyla çözümünde, Londra ve İngiliz yargısının tercih edilmesinin nedenlerine ve İngiliz hukukunun bu konuda sağladığı avantajlara da değindi. Wootton’un konuşmasının ardından düzenlenen panelde uluslararası hukuki uyuşmazlıklar konusunda uzman DACH Beachcroft şirketinden Hermes Marangos “Ticari Yargı”, Avukat Ahmet Çalık “Deniz Taşımacılığı Uyuşmazlıklarının Kaynakları”, Allen & Overy Londra Uluslararası Tahkim Grubu ortağı Anthony Sinclair de “Uluslararası Tahkim” konularında bilgi verdi.

 

(SOLDAN SAĞA) Hermes Marangos, Anthony Sinclair, Khawar Qureshi, ‘Lord Mayor’ David Wootton, Ahmet Yiğitbaşı, David Reddaway, Prof. Dr. Murat Barkan, Avukat Ahmet Çalık.

Cumhurbaşkanı ile görüşecek
Londra Finans Merkezi Başkanı Wootton, Türkiye’deki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile de görüşecek.

Londra Finans Merkezi Başkanı’nın ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada İstanbul, İzmir ve Ankara’ya yönelik ziyaretin Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 2015’e dek ikiye katlama; 9 milyar dolardan 18 milyar dolara çıkartma hedefi adına ortaya koyulan çabanın bir parçası olduğu ifade edildi.
David Wootton, Cumhurbaşkanı’nın geçtiğimiz Kasım ayında Londra’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette, Gül çifti onuruna tarihi Guildhall belediye sarayında görkemli bir yemeğe ev sahipliği yapmıştı.

no images were found