Üniversitelerden EXPO’ya tam destek

Üniversiteler, EXPO için gönüllü oldu

İzmir Üniversiteleri Platformu üyesi üniversitelerden EXPO’ya tam destek. EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ile bir araya gelen 9 üniversitenin rektörü, öğrenci ve akademisyenleriyle 170 bin kişilik bir grubun gönüllü olarak çalışacağını söylediler

İzmir Üniversiteleri Platformu’nun Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ın dönem başkanlığında, Şifa Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan son toplantısına EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener de katıldı. Özgener  9 üniversitenin rektörüne EXPO 2020 adaylığıyla ilgili bilgi verirken, toplantıda öğrenci ve öğretim üyeleriyle birlikte İzmir’deki 170 bin üniversite mensubunun EXPO gönüllüsü olması için çalışma yapma kararı alındı.

Yaşar Üniversitesi dönem başkanlığında

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan Başkanlığında yapılan toplantıya, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tiryaki, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz katıldı.

EXPO, Türkiye projesi

İzmir’in temasının sağlık olduğunu vurgulayan Mahmut Özgener, rektörlerden EXPO adaylığı sürecinde katkılarını beklediğini söyledi. İzmir’in bir üniversiteler kenti haline geldiğine dikkat çeken Özgener, EXPO’nun artık bir Türkiye projesi olduğunu, bu projede üniversiteler ile birlikte çalışmak istediklerini dile getirdi.

Sağlık teması geliştirilecek

İzmir’deki üniversitelerin 160 bin öğrenci, yaklaşık 10 bin öğretim üyesi ile büyük bir güç olduğunu belirten Özgener, üniversitelerden, proje üretmelerinin yanında öğrencilerin de gönüllü olarak EXPO adaylığı çalışmasına katılabileceklerini söyledi.

 

İzmir Üniversiteler Platformu Dönem Başkanı ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, son derece verimli bir toplantı olduğunu belirterek, üniversiteler kenti İzmir olarak EXPO’ya destek vereceklerini söyledi. 170 bin kişilik üniversiteli kadrosu ile ‘sivil inisiyatifin’ oluşmasına katkı koyacaklarını dile getiren Barkan, “EXPO’ya her yönden destek vereceğiz. Danışma kurulunda yer alacağız, hazırlık, organizasyon ve gerçekleşme aşamalarında bulunacağız. Üniversitelerimiz, oy kullanacak ülkelerin üniversitelerine yönelik olarak sosyal yaptırım grubu kuracak. Bu işin lobi ayağında da yer alacağız. Sağlık temasını, yalnızca tıp olarak algılamıyoruz. Turizm, teknoloji gibi alanlarda da EXPO temasını besleyeceğiz” dedi.

no images were found