Türkiye ile Almanya arasında bağları güçlendiren etkinlikIn Turkey for a summer school

Yaşar Üniversitesi, Berlin Başkonsolosluğu’nun desteği ile Almanya’da eğitim gören 14 başarılı Türk lise öğrencisi için yaz okulu etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında Berlin, Nürnberg, Münih, Frankfurt ve Karlsburg’dan gelen gençler hem Türkiye’deki eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi oldular hem de İzmir’i yakından tanıma fırsatı elde ettiler.    

Almanya’da yaşamını sürdüren Türk aileler ile Türkiye arasındaki bağların geliştirilmesine ve güçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Yaşar Üniversitesi Başarılı Türk-Alman Öğrenciler için Yaz Okulu’ etkinliğinin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi. Hem üniversite öğrencisi olma deneyimi hem de sosyal ve kültürel etkinliklere katılma olanağı sağlayan etkinlik boyunca öğrenciler, mühendislik, mimarlık, psikoloji, hukuk, işletme gibi bölümlerin örnek derslerine katıldılar. Ayrıca İzmir’in çeşitli müzelerinin yanı sıra Çeşme, Alaçatı ve Şirince’ye ziyarette bulundular.      

REKTÖRLE BİR ARAYA GELDİLER

Öğrencilerle bir araya gelerek, katılım sertifikalarını veren Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Almanya’da yaşayan Türk öğrenciler için Türkiye’de cazip eğitim olanakları bulunduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Dinçer, “Burada bulunduğunuz bir haftalık sürecin sizin için iyi bir tecrübe olduğunu umuyorum. Yeni tanışıklıklar edindiniz ve dostluklar kurdunuz, eğitim sistemi hakkında da bilgi sahibi oldunuz. Artık İzmir’i ve Yaşar Üniversitesini tanıyorsunuz. Almanya, dünya ekonomisi açısında oldukça güçlü bir konumda. Ancak ülkemiz de gerek akademisyenleri gerekse teknik imkanlarıyla yüksek öğretimde ciddi bir kaliteyi yakaladı. Türkiye’de eğitim kariyerini seçtiğinizde, ciddi bir donanıma sahip bireyler olarak mezun olacaksınız” dedi. 

İZMİR’DEN ÇOK ETKİLENDİK

Yaz okuluna katılan öğrenciler İzmir’in eğitim ve sosyal olanaklarından etkilendiklerini dile getirdiler. Öğrenciler görüşlerini şöyle paylaştılar:

Rana Arpacı: “Bu, İzmir’e ilk gelişim. Ulaşım ve sosyal olanaklar konusunda oldukça rahat ettiğimi söyleyebilirim. Burada yaşayan akrabalarım var. Onların da desteği ile eğitimimi İzmir’de sürdürmeyi planlıyorum”

Nazan Zeynep Küçük

“Berlin doğumluyum ve burada lise öğrencisiyim. İzmir’i tanımak ve bu kültürü yaşamak bizi çok mutlu etti. Amacım Türkiye’de mimarlık eğitimi almak. Hedeflerimi bu doğrultuda çizdim ve buraya gelmek beni hedeflerime daha da yakınlaştırdı”

 Nazan Zeynep Küçük                                  İlayda Sarısakaloğlu

İlayda Sarısakaloğlu  

“Almanya’da doğdum ve büyüdüm. Yaşar Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi alıp daha sonra Almanya’da çalışmak istiyorum. Yaşar Üniversitesi’nin uluslararası bir üniversite olması ve şehrin merkezinde olması beni çok etkiledi. Örnek dersler de oldukça verimli geçti” 

A summer school has been organized for 14 successful Turkish high-school-students studying in Germany by Yaşar University with the support of the Consulate General in Berlin. As part of the summer school, the students from Berlin, Nuremberg, Munich, Frankfurt and Karlsburg were informed about the education system in Turkey whilst getting a chance to get to know İzmir.   

Organized to contribute to boosting and strengthening the ties between Turkey and the Turkish families living in Germany, the 4th ‘Yaşar University Summer School for Successful Turkish-German Students’ has been held this year. During the organization that offers the participating students an opportunity to experience campus life as well as to take part in social and cultural events, the students also attended sample courses administered by various academic departments within the university including departments of engineering, architecture, psychology, law, and business administration. The students also visited Çeşme, Alaçatı and Şirince, along with various museums in İzmir.     

MEETING WITH RECTOR

  During his meeting with students, Yaşar University Rector Prof. Cemali Dinçer presented them their certificates of participation, and highlighted that Turkey offers rewarding educational opportunities for the Turkish students living in Germany.   Rector Prof. Dinçer continued saying, “I believe that the 1-week period you have spent here has been a fulfilling experience for you all. You have made acquaintances and friendships while also getting information about the education system here. Now you know İzmir and Yaşar University. Among the world’s economies, Germany is quite a strong one. However, Turkey also attained high quality in higher education both in terms of academics and technical facilities. Each of you will be graduating as highly-equipped individuals if you choose to study in Turkey.” 

“WE ARE IMPRESSED BY İZMİR”

The students that participated in the summer school expressed that they are impressed by the educational and social opportunities available in İzmir. They shared their views as follows:

Rana Arpacı

“This is my first time in İzmir. Considering its transportation and what it’s got to offer in social life, İzmir is quite comfortable. I have relatives living here. I am planning to study in İzmir, with their support as well.”

Nazan Zeynep Küçük

“I was born in Berlin, and I’m a high school student there. I am extremely happy that we’ve got to know İzmir and experience its culture. My goal is to study in the field of architecture in Turkey. I drew a path for my future towards realizing this goal, and coming here has brought me closer to it.”

İlayda Sarısakaloğlu 

“I was born and raised in Germany. I want to study psychology at Yaşar University and then work in Germany. It is impressing to see that Yaşar University is located in the city center and has an international setting. The sample courses were also highly productive.”