Sürekli eğitim merkezleri hayata anlam katıyor

Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) Konseyi bahar toplantısı Yaşar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜSEM Konseyi Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Ziya Halefoğlu, “Ülkemize ve toplumumuza karşı sorumluluklarımızın bilincinde olarak insanlarımızın yaşamlarına anlam katacak çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz” dedi.

Üniversitelerin sürekli eğitim ve yaşam boyu eğitim merkezlerinde verilmekte olan eğitimlerin ulusal, Avrupa ve uluslararası kalite ve standartlarda verilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan konseyin çalışmaları hakkında bilgi veren TÜSEM Konseyi Başkanı Yusuf Ziya Halefoğlu, “81’i devlet üniversitesi ve 28’si vakıf üniversitesi olmak üzere 109 üniversiten üyemiz bulunmaktadır. Bilgi güç, bilgisizlik ise güçsüzlüktür. Bilgisizlikten doğan boşluğu hiçbir para birimi dolduramaz. Bilgi, kişinin yaşamı algılayışını değiştirir. Biz de sürekli eğitim merkezleri olarak bilgi sayesinde insanların hayatlarına dokunuyor ve onların yaşamlarını değiştiriyoruz. Ülkemize ve toplumumuza karşı sorumluluklarımızın bilincinde olarak insanlarımızın yaşamlarına anlam katacak çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Ziya Halefoğlu-Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) Konseyi Başkanı

BAŞARININ ANLAMINI TEKRAR YORUMLAMALIYIZ

“Çocuklarımıza başarının anlamının ne olduğunu bir kez daha anlatmalıyız” diyen Halefoğlu şunları söyledi:

“Maalesef toplum olarak birbirimizi anlamaz olduk. Birinin yenilgisi bizim zaferimiz olmaya başladı ve rekabet, hepimizi birbirimizden uzaklaştırdı. Çocuklarımıza hep birbirinin önüne geçmeyi öğrettik. Birinin başarısızlığı sizi merdiven gibi yukarıya taşıyorsa başarı kelimesi anlamını yitirdi demektir. Bu nedenle, başarının anlamını tekrar yorumlamamız gerekiyor.”

TOPLUMSAL FAYDA SAĞLAYAN İÇERİKLER

Üniversitelerin temel görevlerinden birinin de toplumun gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta, “YÜSEM, 100’den fazla genel katılıma açık ve kurumsal eğitimler gerçekleştirmiş, Yaklaşık 2 bin 500 katılımcının başarıyla tamamladıkları eğitimleri belgelendirmiş, bin 110 bireyin toplumsal fayda amaçlayan ücretsiz ve sosyal içerikli eğitim etkinliklere katılımını sağlamış ve toplam 24 kurum içi eğitim ile 284 Yaşar Üniversitesi mensubuna eğitim vermiş bir merkezdir” dedi.

Doç. Dr. Sabah Balta-Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müdürü

FIRSATLAR ELE ALINDI

Bahar toplantısında ele alınan toplantı konularına da değinen Doç. Dr. Sabah Balta, “Toplantı ile değerli konuşmacılar ve dinleyiciler ile birlikte özellikle kamu üniversitemizin döner sermaye uygulama ve yönetme esaslarına ilişkin merak edilen sorulara şeffaflıkla ve çok boyutlu olarak yanıtlar arandı. Beraberinde özel sektör kuruluşlarının kıymetli temsilcileri ile bir araya gelerek ‘sürekli eğitime ilişkili özel sektörün yönetsel bakış açıları, olası çözüm ortaklıkları ve bu bağlamda fırsatlar’ konuları ele alındı.” bilgisini verdi.

KİMLER KATILDI

TÜSEM Konseyi’nin bu yılki bahar toplantısına Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, TED Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi katılım göstererek katkı sağladı.