“Reklamın Melekleri” Yaşar’da Buluştu

Yaşar Üniversitesi’nde  düzenlenen  ‘’Reklam Sektöründe Kadın’’ konulu panelde reklamcılık alanında çalışan başarılı kadınlar öğrencilerle bir araya geldi.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen  ‘’Reklam Sektöründe Kadın’’ konulu panel Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak reklam sektörünün başarılı kadın girişimcileri arasında yer alan Parma Reklam yöneticilerinden Maksude Kılınç, Bia Ajans yöneticisi Bilgi Gökmen Şenel ve D’S Ajans yöneticisi Deniz Abalıoğlu Gökmen katıldı. Başarılı reklamcılar, kadın olarak reklam sektöründe yer almanın olumlu ve olumsuz yönlerini ve bu sektörde başarıya ulaşmanın sırlarını öğrencilerle paylaştılar.

Başarılı kadın sayısı artıyor

Panelin açılışında söz alan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferah Onat her geçen yıl büyüyen reklam sektöründe başarılı kadın girişimcilerin sayısının arttığına dikkat çekerek, kadınların sadece reklamcılık alanında değil tüm sektörlerde başarılara imza attıklarını söyledi.

 

‘’Geleceğimiz parlak’’

Daha sonra söz alan Bia Ajans yöneticisi Bilgi Gökmen Şenel ise meslek hayatlarının henüz başında olan gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, gençlerin sektörü daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi. Şener ayrıca, reklam sektöründe kadınların çok önemli olduğunun altını çizdi: ‘’Reklam sektöründe kadınların iş yapması çok kolay. Çünkü bizler bir çok işi bir arada yapabiliyoruz. Sonuca hızlı bir şekilde gidebiliyoruz. Duygusal zeka reklamcılıkta çok önemli. Biz kadınlarda, duygusal yönümüzü daha çok kullanıyoruz’’ dedi.

‘’Kalemim kuvvetliydi’’

Bir kadın olarak reklam sektöründeki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Parma Reklam yöneticilerinden Maksude Kılınç ise şunları söyledi;  ‘’ ben mesleğe 1985 yılında reklam yazarı olarak başladım. Benim dönemimde reklamcılık hiç düşünülmeyecek bir meslekti. Fakat dönemin şartları insanı bir yerlere getiriyordu. Bende kalemim kuvvetli olduğu için reklam merkezinde yazar olarak başladım. Bir kadın olarak bu gün sektörde geldiğim noktadan son derece mutluyum.’’

‘’Hayallerinizi canlı tutun’’

Panelde son olarak söz alan D’S Ajans yöneticisi Deniz Abalıoğlu Gökmen ise reklam sektöründe gelecek üzerine projeler geliştirmek istediğini belirterek, her zaman aktif ve dinamik ortamlar arasında yer aldığını vurguladı. Hayallerinin hiçbir zaman tükenmeyeceğini söyleyen Abalıoğlu, reklam sektöründe çalışan bir kadın olarak gençlere tavsiyelerde bulundu.

no images were found