Otel çalışanlarına öfke kontrolü eğitimi

 Yaşar Üniversitesi tarafından İzmir’in beş büyük otelinin çalışanlarına ve yöneticilerine ‘öfke ve öfke kontrolü’ eğitimi verildi. Aynı zamanda bir araştırma projesi olan eğitim sonrası otel çalışanlarının çatışmaları yönetebilme becerilerinin arttığı gözlendi.

YSR ofke (2)

PROJE 18 AY SÜRDÜ

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabah Balta tarafından yürütülen “Otel İşletmelerinde Öfke ve Öfke Kontrolü Eğitimi” projesi kapsamında, İzmir’de bulunan Mövenpick Otel, Swiss Otel, Best Western Plus Hotel, Kaya Thermal Otel ve Orthy Otel olmak üzere beş büyük otelin çalışanlarına ve yöneticilerine eğitim verildi. 18 ay süren ve Yaşar Üniversitesi Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin (AGEM) bilimsel araştırma fonu desteğini alan projede kapsamında yönetici ve çalışanların müşterileri, iş arkadaşları ve amirleri ile yaşadıkları problemlere yönelik öfkelerini kontrol edebilmeleri, hizmet kalitesi ve motivasyonunu artırmaları ve günlük yaşantılarında da öfkeyi kontrol edebilme becerilerini kazanmaları amaçlandı.

YSR ofke (1)

HERKES ÇATIŞMA YAŞAYABİLİR

Yaşamın her anında çatışma yaşanabileceğini ancak çatışmanın iyi yönetilmediğinde bireyin profesyonel iş ve sosyal yaşantısına zarar verebileceğine değinen Sabah Balta, “Çatışma, yaşamın doğal bir parçasıdır ve herkes yaşamın her anında çatışma yaşayabilir. Bu noktada çatışmanın iyi yönetilmesi önemlidir. Çatışma iyi yönetilmediğinde kişi stres yaşar, ilişkileri bozulur ve bunun sonucunda öfke duygusu ile karşı karşıya kalır. Öfke, kontrolsüz yaşandığında ise bireyin kendisine ve çevresine zarar veren bir duyguya dönüşür. Araştırmamızda da, otel çalışanlarının sürekli öfke yaşadıklarını ve öfkelerini kontrol etmeye çalıştıklarını gözlemledik. Öfke verileri, öfke ile ilgili bir eğitim ve danışmanlık desteğine gereksinim duyduklarını göstermekteydi. Eğitim sonrası ise, öfke duygusunu daha iyi yönetebildiklerini ve çatışma çözme becerilerinde artış gösterdiklerini gözlemledik” dedi.