Minerva girişimcileri bekliyorMinerva waiting for its entrepreneurs

Yaşar Üniversitesi’nde her yaştan girişimcinin yaratıcı ve yenilikçi iş fikirlerini geliştirmesine olanak sağlamak amacıyla kurulan Minerva Kuluçka Merkezi, kısa sürede genç girişimcileri şirket sahibi yaptı. Merkez bünyesinde geliştirilmeye başlayan projeler arasında siber güvenlik cihazlarından, akıllı ev sistemlerine, 360 derece çekim yapabilen kamera lensinden bisiklet hareketsizleştirici anahtara kadar dikkat çeken pek çok teknolojik yenilik yer aldı.

Yaşar Üniversitesi Minerva Kuluçka Merkezi’nin açılışı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof.Dr.Cemali Dinçer ile Mütevelli Heyeti Üyeleri Prof.Dr.Atila Sezgin, Prof.Dr.Altan Çilingiroğlu ve Özer Kırca tarafından gerçekleştirildi.
Yaşar Üniversitesi Minerva Kuluçka Merkezi’nin açılışı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof.Dr.Cemali Dinçer ile Mütevelli Heyeti Üyeleri Prof.Dr.Atila Sezgin, Prof.Dr.Altan Çilingiroğlu ve Özer Kırca tarafından gerçekleştirildi.

MENTORLUK HİZMETİ

Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde fikirlerini girişim haline getirmek isteyenlere danışmanlık, ofis, alt yapı, mentorluk gibi hizmetleri sağlamak amacıyla kurulan Minerva Kuluçka Merkezi her yaştan girişimciyi destekliyor. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Mütevelli Heyeti Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen merkezin açılışında konuşun Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Bu merkezde faaliyette bulunacak olan girişimcilerin fikirlerinin ürünlere dönüşmesiyle hem üniversitemizin bilim alanında bilinirliği artacak hem de bilimsel açıdan geri dönüşler daha da çoğalacaktır” dedi.

YSR minerva (1)

Toplam 14 ofise sahip Minerva  Kuluçka Merkezi’nin öğrencileri, akademisyenleri ve tüm girişimcileri kucaklayan bir merkez haline dönüştüğünü belirten Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Emrah Tomur, “Şu anda 10 ofisimizde girişimci ekipler mevcut. Bu ekipler siber güvenlik cihazları, bisiklet hareketsizleştirici anahtar, süper bilgisayar, akıllı ev sistemleri, otizmliler için konuşan kart, fagot için parça üretimi, su altı dronu, müşteri indirim takip sistemi, 3B dijital uygulama, 360 derece çekim yapabilen kamera lensi gibi projeleri geliştiriyorlar. Bu projelerin bir kısmı ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Yaşar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi’nin sağladığı hibe destekleri ile şirkete dönüştü.” bilgisini verdi.

YSR minerva (1)

 

Intended to encourage entrepreneurs of all ages to develop creative and innovative business ideas, Minerva Incubation Center has been of significant help for the young entrepreneurs to found their own companies in a short period of time. Among the many projects which are in the development process are impressive technological innovations such as cyber security devices, smart home systems as well as a camera lens which can shoot 360 degrees and a bicycle immobilizer.

Yaşar University’s Minerva Incubation Center was opened by the President of the Board of Trustees Ahmet Yiğitbaşı, Rector Prof. Dr. Cemali Dinçer and Members of the Board of Trustees Prof. Dr. Atila Sezgin, Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu and Özer Kırca.

“Some of the projects, which were conducted at the center, have been transformed into companies with the financial support extended by the Ministry of Science, Industry and Technology, the Scientific and Technological Research Council of Turkey and Yaşar University’s Scientific Research Project,” noted Dr. Emrah Tomur, Director of the Information and Technology Transfer Center at Yaşar University.