Mimarlık öğrencilerinden robotik kol atölye çalışması

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından ‘Robotic Workshop Experience’ isimli atölye çalışması düzenlendi. Araştırma Görevlisi Erinç Yıldırım, İnşaat Mühendisi Ayşegül Öykü Görgün, Yüksek Mimar Bilge Göktoğan ve Doç. Dr. Başak Kundakcı Koyunbaba tarafından koordine edilen atölye çalışmasına mimarlık ve iç mimarlık bölümü yüksek lisans ile lisans öğrencileri katıldı.

Öğrenciler, atölye çalışması boyunca parametrik modelleme, robotik üretim, bilgisayar destekli tasarım ve imalat konularında eğitim alıp, fakülte laboratuvarında üretim imkanı buldu. Atölye çalışmasında öğrenciler böylece eğitmenler eşliğinde parametrik tasarım, robotik üretim süreçlerini deneyimleme fırsatı buldu. Atölye çalışmasının sonuç ürünü olan parametrik olarak tasarlanan duvar panosu ise fakülte duvarında sergilendi.