Güzel konuşan kazandı

 

İzmir Rotary Kulübü tarafından bu yıl 46’ıncısı düzenlenen Liselerarası Güzel Konuşma Yarışması’nın finali Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşti. Yarışmaya katılan lise öğrencileri kendilerine verilen kısa sürede toplumsal hoşgörü ve barışın sağlanması için neler yapılabileceği hakkında konuştular

Selçuk Yaşar Kampüsü konferans salonunda düzenlenen 46’ıncı Liselerarası Güzel Konuşma Yarışması’na  Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir Rotary Kulübü Başkanı Fevzi Tavus, Mess Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şener Muter, Rotary 2440. Bölge Guvernörü Güneş Ertaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

konusma (1)

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Rotary Kulübü Başkanı Fevzi Tavus, yarışmanın 46’ıncısının düzenlendiğine dikkat çekerek katkılarından dolayı Yaşar Üniversitesi’ne teşekkür etti.

Sözlüğün yalnızca yüzde 38’i Türkçe

Açılış konuşmalarında söz alan Mess Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şener Muter, ressamların renkler ile şair ve yazarların da kelimeler ile konuştuğuna dikkat çekerek dilin önemini vurguladı. Gençleri Türkçe’ye sahip çıkmaya davet eden Muter, “Türkçe sözlüklere baktığımızda içindeki sözcüklerin yüzde 38’inin Türkçe olduğunu görüyoruz. Yunanca’dan dilimize 16 bin sözcük geçmiştir. Avrupa ülkelerinde de durum böyle. Dilimize sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

Hitabetinizle yükseleceksiniz

Rotary 2440. Bölge Guvernörü Güneş Ertaş da İzmir Rotary Kulübü’nün kuruluşundan itibaren bu yarışmayı düzenlediğini belirterek, yarışmaya bir çok ünlü kişinin katıldığını, buraya katılan öğrencilerin de hitabet yeteneği ile iyi yerlere geleceğini umduğunu söyledi.

Güzel konuşma, insanı anlamaktan geçer

Konuşmasında iletişim çağında olanakların arttığı halde yoğun bir iletişimsizlik yaşandığını kaydeden YÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise güzel konuşmanın en temel unsurunun insanı anlamaktan geçtiğini söyledi.

konusma

Hoşgörü ve barış için konuştular

Açılış konuşmalarının ardından 10 öğrencinin, ‘toplumsal barış ve hoşgörü ortamının geliştirilmesi için genç kuşaklara düşen görevler’ hakkında 5 dakikalık konuşma gerçekleştirdikleri yarışma renkli görüntülere sahne oldu

Yarışmanın ardından Dr. Latife Doğanay “Rotary Anım”, Duygu Sücan Yılmaz da “Güzel ve etkili konuşma” isimli sunum gerçekleştirdiler.

Kimler kazandı

Jürinin değerlendirmesi sonucunda Atakent Anadolu Lisesi’nden Öner Uğurlu birinciliği, İzmir Atatürk Lisesi’nden Hasan Demirbaşoğlu ikinciliği, Özel Çakabey Anadolu Lisesi öğrencisi Büşran Ban da üçüncülüğü paylaştı.

no images were found