Farklı kültürler buluştuGathering of different cultures

Yaşar Üniversitesi’nde, 69 ülkeden 275 yabancı öğrencisinin katılımıyla “Farklı Kültürler Günü” düzenlendi.  Kampüsteki buluşmada yabancı öğrenciler, kendi ülkelerinin kıyafetlerini giydi,  kültürlerini tanıttı.

Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler Yaşar Üniversitesi’nde öğrenim görüyor. Eğitim almak için Türkiye’yi seçen öğrenciler, kısa sürede kentle kaynaşarak adeta bizden biri haline geliyor.

İZMİR’DE BULUŞTULAR

Peru’dan Nijerya’ya, Ekvator’dan Güney Kore’ye kadar 69 ülkeden gelen yabancı öğrencilerin katılımıyla Selçuk Yaşar Kampüsü’nde “Farklı Kültürler Günü” etkinliği düzenlendi. Yabancı öğrencilerin, kendi ülkelerinin kıyafetlerini giydiği, yemeklerini, danslarını ve kültürlerini tanıttığı etkinliğe, Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer de katıldı. Türk öğrenciler de hem diğer ülkelerin kültürlerini tanıma fırsatı buldu hem de onlarla birlikte dans edip doyasıya eğlendi.

KÜLTÜREL KAZANIM

Üniversite eğitimi için İzmir’e gelen Nijeryalı Oyewale Lawal, yaşadıklarını ve çok kültürlülüğün kendilerine kazandırdıklarını anlattı. Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Müdürü Tuğba Dass, “Her yıl, yabancı öğrenci sayımız artıyor. Değişik dünya görüşlere, diller ve dinlere mensup dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden 275 öğrenci burada eğitim görüyor. Aldıkları eğitim de çok kültürlü ve dilli olduğu için çeşitlilik gösteren dünyada daha başarılı olabiliyorlar. Öğrendikleri ve benimsedikleri çok kültürlülük sayesinde birçok avantaja sahip oluyorlar” dedi.

2005 yılında yükseköğretim kurumlarının birbirleriyle işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik öğrenci değişim programı Erasmus’a dahil olan Yaşar Üniversitesinin, bugüne kadar bine yakın Erasmus öğrencisine de ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Dass, Erasmus programı kapsamında Avrupa’dan 218 ile Global Değişim ve ISEP programları ile de dünyanın değişik ülkelerinde 300’den fazla üniversite ile anlaşmaları bulunduğunu ifade etti.

 International students of Yaşar University gathered on the occasion of “Different Cultures Day”.

Students from all corners of the world including Asia, Europe, Africa and America study at Yaşar University. These students who have chosen Turkey to pursue their education have integrated into the city’s social life and become one of us quickly.

A “Different Cultures Day” event was held on the Selçuk Yaşar Campus with the participation of international students from sixty nine different countries such as Peru, Nigeria, Equator and South Korea.   The students put on their cultural clothes and introduced their food, dances and culture during the event, which was also attended by the President of the Board of Trustees Ahmet Yiğitbaşı and Rector Prof. Cemali Dinçer. Turkish students had fun as well during the event that gave them a chance to get to know other countries’ culture and to taste their food while also enjoying their time to repletion and dancing with the international students.

CULTURAL ACHIEVEMENTS

Highlighting that internationalization mirrors Yaşar University’s vision, Director of International Relations and Programs Office Tuğba Dass said, “Each year, the number of the international students within the university is increasing. A total of 275 students of various nationalities who speak different languages and believe in different religions with different world views study here. Since the education is offered in a multicultural and multilingual setting, they can be more successful in a world with a wide range of varieties. The multiculturalism that they learn and embrace gives them many advantages.”