INARfest: Festival havasında öğrenme molası

Bu yıl ilki düzenlenen Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Festivali “INARfest” Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirildi. INARfest kapsamında 6 atölye çalışması, 3 seminer ve 1 karma sergi adeta festival havasında düzenlendi.  

Brandscaping: Markayı üç boyutlu mekan deneyimine dönüştürme Atölyesi kapsamında İzmir Mimarlık Merkezi’nde bir araya gelen Grafik Tasarımcı Gizem Şıkman Korfalı ve öğrenciler.

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan katılımcılara da açık olan etkinlik çerçevesinde ara sınavlardan çıkan öğrencilere seminerler, atölye çalışmaları ve sergilerden oluşan bir öğrenme molası verildi. INARfest kapsamında 6 atölye çalışması, 3 seminer ve 1 karma sergi düzenlendi.

Yüksek Mimar Gürhan Bakırküre Yaratıcı, Sağlıklı ve Etkili Ofisler için Tasarım Parametreleri başlıklı seminerde konuşma yaparken.

İyi Ofis Kurucu Ortağı Gizem Şıkman Korfalı yürütücülüğünde ‘Brandscaping: Markayı üç boyutlu mekan deneyimine dönüştürme’, Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Christopher Ferraris eğitmenliğinde ‘Sanal Gerçeklik Yoluyla Mekansal Tasarım: Teknoloji ve Uygulamanın Keşfi’, TUŞPA ve Urban Atölye Kurucusu Mimar Nilüfer Kozikoğlu, Urban Atölye mimarları Gülay Elbasdı, Hande Kocabaş, Nevzat Kuru ve Binat İletişim ve Danışmanlık Editörü Mimar Neslihan İmamoğlu yürütücülüğünde ‘Stuffed Cast | Betonart’, Spatula İstanbul kurucusu Mehmet Hakan Ergun eğitmenliğinde ‘Spatula’,  Mehmet Hakan Ergun ve The BroArt Stüdyo kurucuları Fatih Şimşek-Mehmet Çıbuk ile Bold Atalier Kurucu Ortağı Egemen Tamcı eğitmenliğinde ‘İç Mimarlık ve Kil’, Özlem Alkan ve Inphinity Design Kurucusu Can Bolel yürütücülüğünde ‘Mimari Sanat ve Geometri’ atölyeleri gerçekleştirildi.

Betonart Atölyesi yürütücüsü Mimar Nilüfer Kozikoğlu öğrencilere kumaş kalıpların nasıl kullanılacağını gösterirken.
INARfest Kolektif Sergisi’nde öğrenciler Mimari Sanat ve Geometri Atölyesi’nde üretilen ürünleri incelerken.

 

Eğitmen Mehmet Hakan Ergun ve öğrenciler Spatula Atölyesi’nde çalışırken.
İç Mimarlık ve Kil Atölyesi yürütücülerinden Egemen Tamcı öğrencilerle beraber çalışırken.

KOLEKTİF ÇALIŞMA ŞANSI

Gün boyu süren atölyeler sonucunda öğrenciler hem beton ve seramik gibi malzemeleri yakından tanıma fırsatı buldular hem de tasarım sürecinde kolektif çalışma şansı yakaladılar. Atölye çalışmaları sonunda öğrencilerin ürettiği işlerden oluşan kolektif bir sergi ile INARfest kapanışı da düzenlendi. Festivalde ayrıca atölyelerin yanı sıra iç mekan tasarımına yönelik seminerler de düzenlendi. Seminerler arasında Nilüfer Kozikoğlu tarafından gerçekleştirilen ‘Beton ve Betonun Tasarım Olanakları’, ‘Betonart Mimarlık yaz okulu çalışmaları’, İçmimar- Set Tasarımcısı Nazlı Ceren Kurt tarafından gerçekleştirilen ‘Kamera için Tasarlamak’, Bakırküre Mimarlık Kurucusu Gürhan Bakırküre’nin anlatımıyla gerçekleşen ‘Yaratıcı, Sağlıklı ve Etkili Ofisler için Tasarım Parametreleri’ başlıklı seminerler büyük ilgi gördü.