Doktorluk kariyerine YÜSEM’le müziği de ekledi

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Okulu’nun düzenlediği konserde sahneye çıkarak trompet performansı sergileyen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Silistreli sanatseverlerden büyük alkış aldı. İçindeki müzik aşkını öldürmeyen ve doktorluk kariyeri üzerine bir yıldır trompet dersi alan Silistreli, pek çok yetişkine cesaret aşıladı.

YSR Muzik Okulu (5)

YÜSEM Müzik Okulu geleneksel olarak düzenlediği bahar konserini gerçekleştirdi. Yıl sonu bahar konserinde yaşları 5 ile 51 arasında değişen çocuk ve yetişkin 68 kursiyer sahne aldı.

YSR Muzik Okulu (6) Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Zehra Sak Brody’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen konserler dizisinde öğrenciler piyano, keman, gitar, bateri ve trompet dallarında sahne alarak izleyenlere adeta müzik şöleni yaşattı.

 

YSR Muzik Okulu (1) Ailelerinin de nefeslerini tutarak izlediği ve aralarında ilk defa sahne alan miniklerin de yer aldığı konserler dizisinde, Vivaldi, Beethoven, Mozart Marcello ve Tchaikovsky gibi ölümsüz sanatçıların eserlerini başarılı bir şekilde seslendiren çocuklar ve yetişkinler izleyicilerden tam not almayı başardı.

YSR Muzik Okulu (3)

“Her gün bir saat çalmayı ihmal etmiyorum”

YSR Muzik Okulu (4)
Konserde katılımcılardan en fazla alkışı kursiyer Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Silistreli aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Silistreli, “Doktorluk kariyerim için çok çalıştım. Fakat yıllar boyunca resim sanatıyla ve müzik sanatıyla ilgilenmeyi ihmal etmedim. Daha önce ney kursu aldım ve ney çalmaya başladım. Daha sonra oğlum piyano konusunda özel ders almaya başladı. Uğur hocamızdan YÜSEM müzik okulunu duydum ve hocamız bana müzik bilgim sebebiyle trompet çalabileceğimi söyledi. Ben de bunun üzerine trompet kursuna başladım. Bir senelik eğitim sonunda YÜSEM bahar konserinde sahneye çıktım. Trompet çalmayı çok seviyorum. Ne kadar yoğun olursam olayım her gün bir saatimi trompet çalmak için ayırmayı ihmal etmiyorum” dedi.