Bu proje hem büyüklere hem küçüklere

Enerji tüketiminde yüzde 75 oranında dışa bağımlı olan Türkiye’de, enerji tasarrufu bilincini yaygınlaştıracak proje üniversite öğrencilerinden geldi. Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin girişimi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) desteği ile hazırlanan projeyle anaokulu, ilköğretim, üniversite öğrencilerinin yanı sıra ev hanımlarına yönelik bilgilendirme toplantıları ve etkinlikler düzenlenecek. İlk olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anaokulu öğrencileri ile buluşan Yaşar Üniversitesi öğrencileri, şarkılar eşliğinde eğitim verdi.

ebso enerji (2)

 

Ege Bölgesi Sanayi Odası Enerji Verimliliği Derneği, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Cam Merkezi ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan “Anaokulundan Üniversiteye Enerji Verimliliği Bilincini Arttırma Projesi’nin” bilgilendirme toplantısı Yaşar Üniversitesi’nde düzenlendi. Toplantıya EBSO Yönetim Kurulu Üyesi, Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu Başkanı Hüseyin Vatansever, Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Hepbaşlı ve Cam uzmanı Şener Ungan katıldı.

ebso enerji (3)

 

Projenin toplumun her kesimine ulaşması için planlandığını belirten Hüseyin Vatansever, “Ekonomimizin yumuşak karnı olarak bilinen cari açık içinde enerji ve enerji hammaddesi ithalatının 2013 yılındaki yüzde 86’lık payı ve enerjide yüzde 75 olan dışa bağımlılığımız, sürdürülebilir kalkınma rekabetçi ve güçlü bir ülke olma hedefinin önündeki en büyük engel. Enerji fiyatlarındaki son artışlar tüketici ve sanayiciyi endişelendiriyor. Bilinçsiz kullanım ve israfın önlenmesi için toplumun tüm kesimlerinin bu bilince ulaşması çok önemli” dedi. Toplantıda enerjiyi verimli kullanma konusunda öneriler sunan Şener Ungan ise cam yalıtımının önemine dikkat çekti. Ungan, özellikle konutlarda enerjinin yüzde 80’inin harcandığı ısıtma ve soğutma giderlerinde tasarruf için camın önemli bir unsur olduğunu söyledi.

ebso enerji (1)

ABLA VE AĞABEYLERİ ANLATTI, ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM DİNLEDİ

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencileri Duygu Şentürk, Zeynep Çoşkun, Selin Altın ve Buğra Aksoy’un girişimleriyle hazırlanan projede, öğrenciler ilk olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Yaşarlı öğrenciler, çeşitli şarkılar ve video görüntüleri eşliğinde minik öğrencilere enerjinin nasıl tasarruflu kullanılması gerektiği konusunda bilgiler sundu.