Yaşar’ın Sultanları üst üste 3. kez şampiyonThe Non-Stop Champions: Yaşar’s Volleyball Sultans become champions for the third time

Yaşar Üniversitesi, Kadınlar Voleybol ’da Üniversiteler Spor Ligi (Ünilig) şampiyonu oldu. Muğla Dalaman Spor Salonu’nda oynanan final müsabakasında, İstanbul Üniversitesi’ni 3-1 ile mağlup eden Yaşar Üniversitesi, üst üste üçüncü kez şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Üç yıldır oynadığı tüm maçları kazanan ve bu sürede çıktığı 32 maçta yalnızca 4 set kaybeden Yaşar Üniversitesi Voleybol Takımı, son iki yılın şampiyonu olarak gittiği finallerde de mutlu sona ulaşmayı başardı. Geçen sezon, çekişmeli bir maç sonucunda Yaşar’ın Sultanları’nın 3-2 kazandığı final maçının rövanşı niteliğinde olan final maçına iyi başlayan ekip İzmir ekibi oldu. Yaşarlı voleybolcular, ilk setten 25-21 önde ayrıldı. Kıran kırana geçen ikinci set iki kere uzadı ve seti 27-25 önde bitiren İstanbul temsilcisi maçta 1-1’lik beraberliği sağladı. Üçüncü seti 25-15, dördüncü seti ise 25-22 önde tamamlayan Yaşarlı kızlar, setlerde skoru 3-1’e getirdi ve üçüncü kez üst üste şampiyonluğa ulaştı.

YSR Voleybol Sampiyonluk (2)

Maçtan sonra büyük sevinç yaşayan, son üç sezonun namağlup şampiyonu Yaşar Üniversitesi’nin antrenörü İlker Alkan, “Sezon boyu üst üste üçüncü şampiyonluğu İzmir’e getirmek için çok çalıştık. Bunu başardığımız için çok mutlu ve gururluyuz. Oyuncularım buraya gelene kadar çok güzel şeyler yaşattılar ve burada da kaybedeceğimizi düşünmüyordum. Maç içerisinde çok sakinlerdi ve kazanmayı gerçekten istiyorlardı. Bu galibiyeti çok iyi bir takıma karşı aldık, bu daha da güzel. Bu iş bir ekip işi ve biz bunu birlikte başardık, bu şampiyonluk hepimize armağan olsun. Seneye de tekrar burada olursak, kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

YSR Voleybol Sampiyonluk (3)

Yaşar Üniversitesi Voleybol takımı kaptanı Büşra Gürol bundan sonraki şampiyonlardaki kupaları da kazanmak istediklerini belirterek, “3 yıl üst üste bu şampiyonluğu yaşamak çok güzel bir duygu, emeği geçen herkesin eline ve yüreğine sağlık’’ diye konuştu.

Yaşar University’ Women’s Volleyball Team has become the champions of the UniLeague Volleyball.

Winning all the matches they have played in the last three years and losing only 4 sets in the 32 matches they played, Yaşar University’s Women’s Volleyball Team has again triumphed in this year’s finals as the champions for the last two years.

İlker Alkan, trainer of the team who has never been beaten in the last three years, expressed his happiness saying: “Throughout the season, we have put our best efforts into bringing the championship to İzmir for three consecutive years. We are really proud and happy as we have succeeded. We have experienced many valuable moments together as a team. So I never thought we would be losing this game, either.”

“It feels great to become the champion team for the third time in three consecutive years. I appreciate everyone’s effort indeed,” stated the Team Captain Büşra Gürol pointing out they will play to win the cups in future championships as well.