Türk kadınını müzikte temsil edecek

Uluslararası Kadın Müzisyenler Derneği’ne ilk Türk üye

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Aslı Akyunak, Uluslararası Kadın Müzisyenler Derneği’nin (IAWM) ilk Türk üyesi oldu. Derneğin 26 ülkeden üyeleri bulunduğunu belirten Akyunak, “Kadın müzisyenleri destekliyor, makalelerini dergisinde basıyor ve konserler düzenliyorlar. Kabul edilen ilk Türk olmak ayrıca gurur verici” dedi.

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Aslı Akyunak, IAWM’nin dünyanın her yerinden besteci, akademisyen ve icracı 420 üyesinin bulunduğunu belirtti. Üyelerin dörtte birinin uluslararası, dörtte üçünün ise Amerikalı kadın müzisyenlerden ve bestecilerden oluştuğunu anlatan Akyunak, “IAWM’in dergisinde bir makalem de ana konu olarak yayınlandı. Ayrıca, Müzik Dünyasında Kadınlar; 19. yüzyıldan iki besteci Clara Schumann ve Fanny Mendelssohn, başlıklı sunumum ve Öğretim Görevlisi Zehra Sak Brody ile verdiğimiz konser de aynı dergi de yer aldı” diye konuştu.