Madalya Avcıları

Yaşar Üniversitesi sporcuları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Denizli’de düzenlenen 14. Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunlarına damga vurdu. Yaşarlı sporcular, bir üniversiteler rekoru kırıp ikisi altın toplam 12 madalya kazanarak İzmir’in gururu oldu.

Türkiye’nin en geniş katılımlı spor organizasyonu olan ve çeşitli branşlarda 5 bini aşkın sporcunun mücadele ettiği 14. Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunlarında, Yaşar Üniversitesi sporcuları, triatlonda olduğu gibi atletizm ve yüzme dallarında da madalyaları topladı.

HAVUZDA 10 MADALYA

Milli yüzücüler Anıl Akbıyıklı, Emre Sakçı, Berk Özkul ve Tunçhan Ceritoğlu’ndan oluşan Yaşar Üniversitesi takımı 4×100 metre serbestte birinci, 4×100 karışıkta ikinci oldu. Berk Özkul, 50 metre kelebekte 24,79 derecesi ile Üniversiteler Rekoru kırarak altın madalya kazanırken 100 metre sırtta da ikinci olmayı başardı. Emre Sakçı 50 metre kurbağalamada ikinci, Anıl Akbıyıklı ise 50 metre sırtta ikinci, 100 metre serbest ve 200 metre sırtta ise üçüncü oldu.

(Soldan: Milli yüzücüler Tunçhan Ceritoğlu- Berk Özkul- Emre Sakçı- Anıl Akbıyıklı)

Önceki hafta üniversiteler arası triatlon yarışmalarında altın madalya kazanan milli triatlet İpek Öztosun, bu kez yüzme ve atletizm branşlarında mücadele etti. Öztosun, yüzmede 400 metre karışıkta ve 400 metre serbestte üçüncü olmayı başardı.

Milli triatlet İpek Öztosun yüzmede 400 metre karışıkta ve 400 metre serbestte üçüncü olmayı başardı.

ATLETİZMDE İKİ MADALYA GELDİ

 Yaşar Üniversitesi öğrencileri milli sporcular Berfe Sancak (Solda)ve Elif Taş, yarışmalardan madalya ile döndü)

Atletizmde ise Yaşar Üniversitesi öğrencileri milli sporcular Berfe Sancak ve Elif Taş, yarışmalardan madalya ile döndü. Türkiye rekortmeni milli sporcu Berfe Sancak, 100 metrede üçüncü olurken sakatlığı sebebiyle 200 metrede yarışamadı. Elif Taş, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gülle atmada gümüş madalyayı kazandı.

Yaşar Üniversiteli sporcular, bu sonuçlarla, finallerden 2 altın, 5 gümüş, 5 de bronz madalya ile döndü.