Kadının azmi

DİDEM ŞAHAY, "HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL. TÜM KADINLARA İÇLERİNDEKİ IŞIKTAN GÜÇ ALMALARINI ÖNERİYORUM" DEDİ. (CEREN ATMACA - HALİL KARAHAN/İZMİR-İHA)

İzmirli iki çocuk annesi 39 yaşındaki Didem Şahay, lise mezunu olarak girdiği İzmir Adliyesinde 13 yıl zabıt katipliği yaptıktan sonra çocukluk hayali olan avukatlık için azmetti ve Yaşar Üniversitesi  Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Şahay, “Hiçbir şey için geç değil. Tüm kadınlara içlerindeki ışıktan güç almalarını öneriyorum” dedi.

  İzmir’de yaşayan iki çocuk annesi 39 yaşındaki Didem Şahay’ın azmi, hayallerini yaşamak isteyen kadınlara örnek oldu. Çocukluğundan bu yana avukat olmak isteyen Şahay, 2004 yılında lise mezunu olarak İzmir Adliyesinde zabıt katipliği görevine başladı. Daha sonra dışarıdan 4 yıllık Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. 4 yıllık üniversite mezunu olsa da içindeki avukatlık aşkını yenemeyen Şahay’ı, hukuk okuması için cesaretlendiren ise avukat olan eski bir okul arkadaşı oldu. Şahay, arkadaşından aldığı destekle 2 yıllık Adalet bölümüne girdi ve ardından dikey geçişle Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okumaya başladı.

Derslerine okula giden iki kızı ile birlikte çalışan Şahay, geçen sene Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesinden başarı ile mezun oldu. Şimdi avukatlık stajı yapan ve kısa bir süre sonra avukatlık ruhsatını alacak olan Şahay, “Hiçbir şey için geç değil. Tüm kadınlara içlerindeki ışıktan güç almalarını öneriyorum. Hayaller ertelemeye gelmez. İnsan güveni çevresinden önce kendi içinde bulmalı. Ben bu yolda yürürken içimdeki çocuğu öldürmeden yürüdüm. Ben o çocuktan aldığım saf duygularla ilerledim ve bugün dönüp arkama baktığımda, ‘evet çocuk başardın’ diyorum” diye konuştu.

                                                                      Kızları ile birlikte ders çalıştı

  Derslere 15 yaşında olan Şevval Yaren ve 6 yaşındaki Mira Toprak isimli kızları ile birlikte çalışan Şahay, “O dönem büyük kızım da sınava hazırlanıyordu ve birlikte dershaneye giderek ders çalıştık. Küçük kızım da fosforlu kalemle kitaplarımdaki cümleleri çizerdi. Onunla beraber ders çalıştık. Büyük kızıma ders çalışması gerektiğini söylediğimde o da bana ‘sen de ders çalış o zaman’ diyordu. Bu şekilde hep beraber ders çalıştık ve başardık” diyerek hem iş, hem okul, hem de ev hayatında yaşadıklarını anlattı.

 Şahay, staj döneminin kısa sürede biteceğini ve avukatlık ruhsatını alacağını belirterek, şimdi de hakim olmak için çalışacağını söyledi.