Yüzmeye Yaşar Üniversitesi damgası

Yaşar Üniversitesi’nin çoğu milli takımlarda yer alan yüzücü öğrencileri geçen hafta hem açık su yüzme yarışlarında hem de GNÇ Sporfest 2022’de birçok dereceye imza attı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun organizasyonlarından biri olan GNÇ Sporfest 2022’nin yüzme dalına Yaşar Üniversitesi sporcuları damga vurdu ve bir genel klasman, 5 takım ve 12 bireysel  dereceye imza attı. Çoğu mili takım sporcusu olan Yaşar Üniversiteli yüzücülerden İlayda Kargın 100 metre sırt ve 50 metre sırtta birinciliği, 50 metre kelebek ve 100 metre serbestte ikinciliği, Ali Ergün Yeke 400 metre karışık ve 400 metre serbestte birinciliği,200 metre kurbağalamada üçüncülüğü, Tunçay Cenk Ceritoğlu 200 metre sırt ve 200 metre karışıkta ikinciliği, 50 ve 100 metre sırtta üçüncülüğü, Selina Çolak ise 400 metre serbestte üçüncülüğü elde etti. Yaşar Üniversitesi sporcuları, takım olarak da erkekler genel klasman, 8×50 metre serbest kadın-erkek mix, erkekler 4×50 metre serbest, erkekler 4×100 metre serbest ve erkekler 4×100 metre bayrakta ise üçüncülüğü kazanmayı başardı.

Yaşar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Şehran Kartal, büyük bir başarıya imza attı. Kartal, 5 kilometrelik parkurda genel klasmanda ve 18-24 yaş grubunda birinci oldu.

“CARETTALARLA YÜZÜYORUZ”

Beşinci Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışması İztuzu Plajı’nda “Carettalarla Yüzüyoruz” temasıyla toplam 478 sporcu katılımıyla geçen hafta gerçekleştirildi. Bugüne kadar açık su yüzme yarışlarında birçok ulusal ve uluslararası derecesi bulunan Yaşar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Şehran Kartal (19), büyük bir başarıya imza attı. Kartal, 5 kilometrelik parkurda genel klasmanda ve 18-24 yaş grubunda birinci oldu. Aynı yarışta mücadele eden ve bugüne kadar birçok dereceye imza atan Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Aslı Keçelioğlu da yaş grubunda üçüncülük elde etti. Keçelioğlu, yarış sabahı yoğun sağanak yağışa ve deniz şartlarının oldukça zorlayıcı olmasına karşın nesli tükenmekte olan Caretta Caretta’lar için yapılan yarışta olmaktan ve onlarla yan yana yüzmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Aslı Keçelioğlu da grubunda üçüncülük elde etti

Şehran Kartal, ayrıca, Antalya’nın Kemer ilçesinde 19-22 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen ve bin 800’e yakın sporcunun katıldığı 15. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nda da 5 kilometre ve 3 kilometre yarışlarında 17-19 yaş grubunda üçüncülükleri kazandı.