Yaşarlı İpek Balkan Şampiyonu

Triatlon ve duatlonda Türkiye’ye pek çok uluslararası madalya kazandıran Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi İpek Öztosun, bir kez daha ülkemizi gururlandırdı. Öztosun, geçen haftasonu Romanya’nın Olimp şehrinde düzenlenen yarışmada, Balkan Şampiyonu oldu. Türkiye de takım halinde en fazla madalyayı kazanarak birinci olmayı başardı.

Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Hırvatistan’dan toplam 119 sporcunun katılımıyla Avrupa Triatlon Federasyonu (ETU) tarafından düzenlenen Balkan Triatlon Şampiyonası’na, sporcularımız damga vurdu. Yaşar Üniversitesi’nin milli triatlet öğrencisi İpek Öztosun’un Balkan Şampiyonu olduğu şampiyonada, milli takım sporcularımız 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Yaşar Üniversitesi’nin milli triatlet öğrencisi İpek Öztosun’un Balkan Şampiyonu olduğu şampiyonada, milli takım sporcularımız 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.
Yaşar Üniversitesi’nin milli triatlet öğrencisi İpek Öztosun’un Balkan Şampiyonu olduğu şampiyonada, milli takım sporcularımız 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

EN ÇOK MADALYA KAZANAN ÜLKE TÜRKİYE

Sabah saatlerinde yıldızlar kategorisiyle başlayan yarışlarda, sporcular ilk olarak yüzme, ardından bisiklet ve son olarak koşu etaplarında, kıyasıya mücadele etti. Sporcular, Karadeniz’in dalgalı sularında 750 metre yüzdü, ardından 18 kilometre bisiklet sürdü, 5 kilometre koştu. Elit Bayanlar kategorisinde yarışan Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi İpek Öztosun, 1.03.40’lık derecesiyle en yakın rakibinin 14 saniye önünde bitiş çizgisini geçerek Balkan Şampiyonu oldu. Romanya’nın Olimp şehrindeki ETU Balkan Triatlon Şampiyonası’na yıldız, genç ve elit kategorilerinde 18 sporcu ile katılan Türkiye Milli Takımı, 6 madalya ile turnuvanın en çok madalya kazanan ekibi olup takım olarak ilk sırada yer aldı. Şampiyonanın, ETU puanı vermesi nedeniyle de sporcularımızın aldığı dereceler ayrı bir önem taşıyordu.

Triatlonda geçtiğimiz yılın Türkiye Şampiyonu olan, daha önce de Avrupa ikinciliği gibi birçok derecesi bulunan Öztosun, Balkan Şampiyonu olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Öztosun, hedefinin bu yıl da Türkiye Şampiyonu olmak ve ülkemizi uluslar arası yarışmalarda başarıyla temsil etmek olduğunu ifade etti.