Yaşar’da hedef yeni şampiyonluklar

İzmir’e, geçen yıl, takım ve bireysel sporlarda Dünya, Balkan ve birçok Türkiye şampiyonluğu kazandıran Yaşar Üniversitesi, ulaştığı başarıları bu yıl da elde etmeyi hedefliyor. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, rüzgar sörfü ile triatlonda Dünya ve Türkiye şampiyonlukları kazanan başarılı sporcuları ödüllendirdi ve hedeflerinin İzmir’e yeni şampiyonluklar kazandırmak olduğunu söyledi.

Yaşar Üniversitesi, akademik alandaki çalışmalar ve başarılarının yanı sıra sporda kazandığı ödüllerle de dikkat çekiyor. Geçen yıl Ünilig’de erkek basketbol, kadın voleybol takımlarıyla şampiyon olan, triatlonda, atletizmde, rüzgar sörfünde ve yüzmede hem üniversiteler arası hem de bireysel yarışmalarda birincilikler kazanan, teniste, yelkende ve satrançta da ikincilik ve üçüncülükler kazanan Yaşar Üniversitesi, bu yıl da 14 spor dalında 101 sporcu ile mücadele edecek. 20 sporcusu daha önce ya da halen milli takımlarda yer alan, İzmir’e Dünya ve Balkan şampiyonlukları kazandıran Yaşar Üniversitesi’nde, hedef, bu yıl da aynı.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği (PWA) Dünya Kupası’nda dördüncü kez üst üste Gençler Dünya Şampiyonu olan Fulya Ünlü, triatlonda Türkiye Şampiyonu olan İpek Öztosun ve Gültigin Er, yine triatlonda yaşadığı ağır sakatlığa karşın Türkiye ikincisi, Ironman’de ise şampiyon olan Ece Bakıcı’yı kabul ederek ödüllendirdi. Prof. Dr. Dinçer, Yaşar Üniversitesi’nin bir spor ve sanat kültürünün bulunduğunun altını çizerek, “Sporcularımızın başarısı hem üniversitemizin, hem kentimizin hem de ülkemizin başarısı. Birçok sporcumuz milli formayla bireysel ya da takım sporlarında ülkemizi temsil ediyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da hedefimiz kentimize yeni başarılar kazandırmak” dedi.