Şampiyon galibiyetle başladı

Üniversiteler Spor Liginin (Ünilig) son şampiyonu Yaşar Üniversitesi Erkek Basketbol takımı, bu sezonki ilk maçından farklı galibiyetle ayrıldı. Evinde ağırladığı Nişantaşı Üniversitesi’ni 78 – 53 mağlup eden Yaşar Üniversitesinde hedef bu yıl da şampiyonluğu İzmir’e getirmek.

Ünilig Erkekler Basketbol F Grubu’nda, geçen yılın şampiyonu Yaşar Üniversitesi, ilk maçta iddialı bir kadro kuran Nişantaşı Üniversitesi’ni konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan Yaşar Üniversitesi, ilk dakikalarda art arda bulduğu basketlerle öne geçmeyi başardı, ancak Nişantaşı Üniversitesi pota altı sayılarıyla farkın açılmasına izin vermedi. İlk çeyrek 21 -18 Yaşar üstünlüğü ile sona erdi. Çekişmeli ve karşılıklı basketlerle geçen karşılaşmanın ilk yarısını Nişantaşı Üniversitesi 2 sayı farkla 39-41 önde bitirdi.

ysr-unilig-1

İkinci yarıya hızlı başlayan Yaşar Üniversitesi, 15 sayı bulduğu üçüncü çeyreği 54-50 önde kapadı. Son çeyrekte ise salonun tek hakimi Yaşar Üniversitesi oldu. Başarılı şutörü Yiğitcan Tekin’in üst üste sayıları, oyun kurucusu Orhun Güngören’in asistleri ve pivotu Cemre Özer’in pota altındaki dirençli mücadelesiyle son çeyrekte 24 sayı atıp yalnızca 3 sayı yiyen Yaşar Üniversitesi, maçı 25 sayı farkla 78 – 53 kazandı.

ysr-unilig-2

Takımın koçu Çağlar Karabulut, sakatlıklar nedeniyle Onur Kentli ve Cem Bozok gibi önemli oyuncularının mücadelede yer alamadığını belirterek, “Geçen yılın şampiyonu olan takımımız uzun süredir bir arada oynamanın avantajını iyi kullandı. Bugün kadroda olan oyuncularım büyük mücadele sergileyerek eksiklerimizi aratmadı. Evimizde seyircimizin desteğiyle net bir skorla galip gelmeyi başardık. Tek arzumuz, bu yıl da şampiyonluk kupasını İzmir’e getirmek” dedi.

ysr-unilig-4