Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali 6. Yılında

2014 yılından bu yana her yıl düzenlenen Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde uluslararası katılımla düzenleniyor. Festival, 2015 yılından bu yana yarışma bölümünün eklenmesiyle genç film yönetmenleri için de önemli bir organizasyon haline geldi.

21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde dünyanın pek çok farklı ülkesindeki film okulu öğrencilerinin filmleri ödül için yarışacak. Jüri üyeliklerini Baden-Württemberg Film Akademisi‘nden Eva Steegmayer ve Thomas Lauterbach’in yanısıra Film ve Reklam Yönetmeni Bora Egemen, Post-Prodüksiyon Sorumlusu ve Yapımcı Gül Dönmez ile Senarist ve Yapımcı Şebnem Vitrinel’in üstlendiği festivale pek çok yerli ve yabancı akademisyen ve öğrenci katılacak.

Festival bünyesindeki yarışmada Büyük ödülün yanısıra SenEDİT Senaryo, Böcek Yapım Post-Prodüksiyon ve Öğrenci Jürisi ödülleri de sahiplerini bulacak. Yarışma bölümünün yanısıra film gösterimleri, workshoplar ve söyleşilerle zenginleşen Contact Öğrenci Filmleri Festivali’nin bu yılki konuk okulu Almanya’dan Baden-Württemberg Film Akademisi olacak. Böcek Yapım ve SenEDİT’in ödül sponsorluklarını üstlendiği festivali, Goethe Enstitüsü destekliyor.

Her yıl farklı ülkelerden katılan konuk okullar arasında Almanya (Münih Televizyon ve Film Üniversitesi), Polonya (Lodz Film Okulu), Fransa (La Femis), Portekiz (Lizbon Tiyatro ve Sinema Okulu) gibi sinema alanında tanımış yönetmenler yetiştirmiş ve uluslararası başarılara imza atmış film okulları bulunuyor. Altı yılda 9000’in üzerinde başvuru alan festivalin yarışma bölümünde İran’dan Endonezya’ya, Hindistan’dan Avustralya’ya, Latin Amerika ülkelerinden Afrika ve Çin’e kadar değişik coğrafyalardan öğrenci filmleri yarışıyor. Kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerindeki öğrenci filmlerinin kabul edildiği organizasyona Türkiye’den öğrenci filmleri de katılabiliyor. Bugüne kadar 20 farklı ülkeden alanında uzman ulusal ve uluslararası konuğun katılımı ve jüri üyelikleriyle her geçen yıl daha da büyüyen Contact Film Festivali, bu yıl 21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi’nde düzenleniyor.

Rakamlarla Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali:

Bu yıl 6.’sı düzenlenen festivalde şimdiye dek 40 ülkeden 48 film yarıştı. Bugüne kadar festivale 9 binin üzerinde öğrenci filmi başvurdu. Sadece bu yıl 3 bin başvuru alan festivalde 17 ödül dağıtıldı.