Zorlu sınavdan bir başarılı sonuç daha

İş yaşamına bir adım önde başlayacaklar

Dünyanın en yaygın havayolu biletleme programlarından olan ‘Galileo Central System’ sınavına katılan Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, almaya hak kazandıkları  “Galileo by Travelport” sertifikaları ile iş yaşamına bir adım önde başlayacak.

 THY Eğitim Akademisi tarafından düzenlenen eğitime katılan Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm-Otel İşletmeciliği Bölümü’nden 8 öğrenci aldıkları eğitimin ardından zorlu bir sınava girerek “Galileo by Travelport” sertifikası ile uluslararası referansa sahip oldular.

Galileo by Travelport’un uluslararası turizm sektöründe önemli bir yeri olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabah Balta,’’ Sistem, dünyanın her noktasındaki seyahat acentelerine otel, araba ve uçak rezervasyon ve biletleme hizmetleri sunuyor. Sistem ile acil bilgi temin edip rezervasyon teyidi anında yapılabiliyor. Pazar yüzdesi yüzde 26 olan Galileo sistemi; dünyada 116 ülkede ve 40 binin üzerinde merkezde kullanılıyor’’ dedi.

Dünyada kurvaziyerler, 530’dan fazla havayolu şirketi, araba kiralama firmaları, otel zincirleri Galileo by Travelport sistemi ile hizmet verdiğini sözlerine ekleyen Doç. Dr. Sabah Balta, Türkiye’de 200 acente ve 480 terminalinde bu sistemi kullandığının altını çizdi.

Haber : Hande Sönmez- İletişim Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi