Yiğiter Uluğ Yaşar’da

Gelişim Koleji Genel Menajeri NamIk Yazlar, Yaşar Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Müdürü Taylan Dündar, Beşiktaş Basketbol Direktörü Yiğiter Uluğ

Beşiktaş Kulübü Basketbol Direktörü Erman Kunter’in, takımdan ayrılarak Fransa’nın Le Mans takımıyla anlaşmasının ardından bu görev için siyah beyazlılarla anlaşan Yiğiter Uluğ, Yaşar Üniversitesi’nde katıldığı panelde, önemli açıklamalarda bulundu. Göreve önümüzdeki ayın 1’inde başlayacağını kaydeden Uluğ, medyada yer alan Pınar KSK Baş antrenörü Ufuk Sarıca ile görüştükleri yönündeki iddiaların gerçek olmadığını, Beşiktaş İntegral Forex’in, Baş antrenör Ahmet Kandemir ile şartları daha da iyileştirilmiş bir yeni kontrat yaparak devam edeceğini söyledi.

Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen “Spor iletişimi” konulu panele konuşmacı olarak katılan spor adamı, gazeteci Yiğiter Uluğ, akademisyen ve öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Beşiktaş Kulübü Basketbol Direktörü Erman Kunter’in takımdan ayrılmasının ardından bu görev için yönetimle anlaşma sağladığını kaydeden Yiğiter Uluğ, 1 Haziran’da resmi olarak göreve başlayacağını, ancak şimdiden çalışmalara başladıklarını kaydetti.

AHMET KANDEMİR’LE DEVAM

Kamuoyunda ve medyada yer alan Pınar KSK Baş antrenörü Ufuk Sarıca ile yeni sezon için görüştükleri iddialarının gerçek olmadığını kaydeden Uluğ, “Ufuk Sarıca’yı, çok takdir ediyorum, Pınar Karşıyaka’da çok iyi iş çıkardı. Karşıyaka’nın son yılların en istikrarlı takımlarından biri olduğunu düşünüyorum. Ama medyada okuduğunuz gibi bizim aramızda bir görüşme olmadı. Çünkü Beşiktaş’ın Ahmet Kandemir’le Karşıyaka’nın da Ufuk Sarıca ile devam eden kontratları var. O yüzden, bu kontratlara saygı, iş ahlakı, devam eden sezonda bir başkasıyla görüşmemek gibi prensipler çerçevesinde herhangi bir görüşme olmadı. Zaten önümüzdeki günlerde de Beşiktaş’ın baş antrenörümüz Ahmet Kandemir’le resmi kontratını yenilediğini, şartların daha da iyileştirilerek yenilendiğini okuyacaksınız gazetelerde” dedi.

Gelişim Koleji Genel Menajeri NamIk Yazlar,  Yaşar Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Müdürü Taylan Dündar, Beşiktaş Basketbol Direktörü Yiğiter Uluğ
Gelişim Koleji Genel Menajeri NamIk Yazlar, Yaşar Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Müdürü Taylan Dündar, Beşiktaş Basketbol Direktörü Yiğiter Uluğ

“FEDERASYONUN YABANCI KARARINI BEKLİYORUZ”

Önümüzdeki sezonun planlamasını yaptıklarını, bazı oyuncularla yollarını ayıracaklarını kaydeden Uluğ, “Temel amacımız, mümkün mertebe, oyuncu tercihlerini kulübün bütçesi dahilinde en akılcı şekilde yapabilmek. Bu konuda Beşiktaş, geçen yıl iyi bir sınav vermiş. Pahalı oyunculara yönelmeden, bütçesine uygun, kimyası iyi yabancı ve yerli oyuncuları bir araya getirerek ligi beşinci sırada bitiren, dördüncü ile son maça kadar başa baş giden, Avrupa kupalarında son 16’ya kadar gidebilen, hiç de fena olmayan bir sonuç. Belki bunu biraz daha ileri götürmek amaç olabilir. Biz de oyuncu tercihlerini iyi yapmak istiyoruz. 5 ya da 6 yabancı oyuncu olacak, ancak Federasyonumuz hala açıklamadığı için bilemiyoruz. 5 ya da 6 doğru yabancı ama tabii ki Beşiktaş’ın geleneklerine, yapısına, bütçesine uygun yabancılar. Bizim 6 yabancımızın toplamı, bazı takımların 1 yabancısından daha düşük rakamlara mal oluyor. Ama bu yıl çoğundan verim aldık, amaç gelecek sene hepsinden verim almak olmalı” diye konuştu.

GENÇ OYUNCULARA TAVSİYELER

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Uluğ, gençlere yönelik tavsiyeleri ve Beşiktaş’ın genç oyuncularıyla ilgili planlarına yönelik soruya, “Beşiktaş’ta, altyapıdan gelen Doğukan ve Kartal var. O gençlerimizi oynayabilir seviyeye getirmek, onların yanına birkaç gencimizi daha almak istiyoruz. Umutlu olduğumuz Berkay var. Bu bir hedef. Altyapıdan çıkartabileceğimiz 2 yıl içinde 3 – 4 oyuncu var mıdır? Şu anda çok zor. Üst yapıda yeterince süre almadıkları aşikar. Doğukan ve Kartal yeterince çabalamıyorlar mı? Tartışılacak bir konu. Genç yaştaki yıldız adaylarının böyle bir sıkıntısı var. Onlara tavsiyem, Türkiye’de kalmak yerine, yurtdışına gitmeleri. Ersan, Hidayet örnekleri ortada.   Kendilerini geliştirmek istiyorlarsa gitmeleri gerekiyor. Dışarı gidebilen, NBA ya da üst düzey Avrupa ligine gidenler kendini geliştirebiliyor” dedi.

Paneldeki bir diğer konuşmacı olan Türkiye Basketbol 2. Ligi ekibi Gelişim Koleji’nin Genel Menajeri Namık Yazlar, altyapı milli takımlarında başarılı olan, ancak takımlarında yeteri kadar süre alamayan oyuncuların, tecrübe kazanmaları için 2. Lig’in iyi bir fırsat olduğunu kaydetti. Yazlar, “2. Lig’in  kalitesi çok arttı ve bu tip oyuncular için uygun bir hale geldi. 4 – 5 yıl önce 1. Lig’in çok uzağındaydı. 2 oynayan yabancıya izin verilmesi, takım sayısının azalması, makas daralttı, gelir kaynakları arttı. Böyle olunca 1. Lig’de süre alamayan oyuncuların alternatifi haline geldi” şeklinde konuştu.

Yazlar, büyük kulüplerin rezerv takımlar kurmak yerine, gelecek vadeden genç oyuncularını, ayrı takımlara göndermelerinin daha fazla süre almalarını sağlayacağını belirterek, “12 oyuncusunu pilot takımında oynatmak yerine, kendine yararlı olabilecek oyuncuları farklı kulüplere vermesi çok daha iyi olacaktır” dedi.