‘Yeni Dijital Çağda Eğitim’ için buluştular

Yaşar Üniversitesi rehber öğretmenleri 11. kez buluşturdu

 Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler Tanıtım Pazarlama Müdürlüğü’nün düzenlediği 11’inci Rehber Öğretmenler Buluşması Altın Yunus Çeşme’de gerçekleştirildi.

 Rehber Öğretmenler Buluşması, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer’in de katılımıyla, Altın Yunus Çeşme Oteli’nde gerçekleşti. Her yıl düzenli olarak farklı konu ve konuklarla rehber öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan etkinliğe İzmir ve çevre ilçelerden 200’e yakın rehber öğretmen katıldı.

Öğretmenlerin yeni dijital çağın getirdikleri ve bu yeniliklerin eğitime yansımaları ile ilgili bilgi edindiği etkinlikte Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Üyesi İsmail Okay “Yeni Dijital Çağda Eğitim: Metaverse” adlı bir seminer verdi.

11’inci Rehber Öğretmenler Buluşması’nın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Pandemi hayatımızda çok şeyi değiştirdi ve dönüştürdü. Bu sebeple bugünkü konumuzu değişimin sürekli hale geldiği dünya düzeninde fütürist öngörülerde bulunacağımız, bu değişim ve dönüşümün eğitim dünyasını nasıl etkileyeceğini tartışacağımız bir konu olarak belirledik: Yeni Dijital Çağda Eğitim: Metaverse. Hepimizin ilgisini çeken, biraz da bilgi kirliliğinin olduğu bir konu. Emin olduğumuz bir şey var; Metaverse dünyasına dahil olan artırılmış gerçeklik, 3D modelleme gibi teknolojilerle eğitim dünyasında geleneksel öğrenmenin sınırları çok değişecek. Bu yüzden konuyu anlamak, önümüzdeki dönemde bizleri, çocuklarımızı nelerin beklediğini bilmek, neye uyumlanmak zorunda kalacağımızı anlamak ve vizyonumuzu doğru oluşturmak açısından önemli. Ortaöğretimde de bir akademik yılın daha sonuna geliyoruz, en önemlisi, üniversite yerleştirme sınavları yaklaşıyor. Yaşar Üniversitesi’ne ilişkin burs imkanları, kontenjan bilgileri gibi konuları Halkla İlişkiler Tanıtım Pazarlama Müdürlüğü çalışanlarımız sizlerle sürekli paylaşıyor. Bir önemli hatırlatma yapmak isterim; tercih döneminde sınav sonuçlarının açıklanacağı 20 Temmuz tarihinden itibaren tercihlerin son gününe kadar hafta sonu dahil, uzman rehber öğretmenlerimiz, bölümlerden akademisyenlerimizi, idari kadrolarımız ve  görev alan öğrenci gruplarımızla kampüste olacağız. Sizleri, aday öğrencileri ve velilerimizi bekliyoruz” dedi.