Yeni akademik yıla merhaba

Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen yeni akademik yıl açılış töreninde, Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof.Dr. Cemali Dinçer Türkiye’nin geçirdiği zor günlerden hayatın her alanında demokrasiyi yaşatmakla çıkılacağını ve bunda da üniversitelere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Yükseköğretimde 15 yılı geride bırakan Yaşar Üniversitesi, yeni akademik yıla merhaba dedi. Üniversitenin 2016-2017 akademik yılı açılış töreni Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı akademik yıl açılış konuşmasında, 15 Temmuz 2016 gecesi, anayasal düzene, demokrasiye ve yüce milletimizin iradesine karşı düzenlenen darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi. Yiğitbaşı,  demokratik düzene yapılan hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceğini belirterek,”Ülkemizin bu sıkıntılı süreci hızla atlatması, güçlü bir demokrasi ile yoluna devam etmesi ve benzer girişimlerin bir daha asla yaşanmayacağını umuyorum. Sizlere, ülkemize ve milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” diye konuştu.

ysr-acilis-3

BİLGİ EKONOMİSİ

Yiğitbaşı, ülkenin kalkınmasındaki en önemli dinamiklerden birinin yükseköğretim kurumları olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Yükseköğretimin, bugün, belki de tarihte hiç olmadığı kadar önemli bir konuma geldiğini düşünüyorum. Bilimin ışığı ile aydınlanmış, yüksek becerilerle donanımlı, bilinçli bireyler yetiştirebilmek, bilgi yoğun faaliyetler gerçekleştirmek, yaşam boyu öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak ve topluma yönelik hizmetler üretmek, üniversitelerden beklenen çıktılardan bazılarıdır.  Sanayi toplumundan, bilgi toplumuna geçiş ve küreselleşme süreçleriyle birlikte “bilgi ekonomisi” öne çıkmıştır. Sonuç olarak üniversitelere yönelik beklentiler her zamankinden daha fazla artmıştır. Zira artık dünya ekonomisi ve sanayisi, 21. Yüzyılın başından beri dijital bir dönüşüm geçiriyor.

Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi’nin bu yıl üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre seçildiği“Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 Yılı Sıralaması”nda yer aldığını da sözlerine ekledi.

DEMOKRASİ: HAYATIN HER ANINDA

Törende konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemali Dinçer de, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirterek, demokrasi ile ilintili tüm kavramların hayatın her anında yaşanması gerektiğini vurguladı. Dinçer, şöyle konuştu:

ysr-acilis-2

““Maalesef ülkemiz, zor günlerden geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin milli iradesine ve bölünmez bütünlüğüne karşı geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi hepimizi derinden sarstı ve çok üzdü. Hakimiyetin kayıtsız şartsız Türk Milleti’nde olduğuna inanarak, demokratik hukuk devleti yapımıza sonuna kadar sahip çıkacağımızı bir kez daha belirtmek isterim. Demokrasi ile ilintili kavramları içselleştirip gündelik hayatımızın her anına uygulamadığımız sürece, başkalarının kurguladığı oyunları izlemek zorunda kalacağız. Demokrasilerde etkin birer birey olmak için irade sahibi olmak gerekiyor. Bizler burada, bu iradeye sahip çıkarak, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak kişileri yetiştiriyoruz, sorumluluğumuz büyük.”

Rektör Dinçer, Yaşar Üniversitesi’ne bu akademik yılda ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına, Bin 965 yeni öğrencinin katıldığını ifade ederek, “ÖSYM ilk yerleştirme sonuçlarına göre, tercih edilme oranımızın yüzde 99,2 olması yine yüzümüzü güldürdü. Ayrıca ek kampüs alanımız bu akademik yılda faaliyete girecek ve yeni açılan İnşaat Mühendisliği bölümümüz de eğitim verecek.”

Törene İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, , Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Erol,  Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri Prof.Dr.Altan Çilingiroğlu, Prof.Dr.Atila Sezgin, Özer Kırca da katıldı.

 

Törende ayrıca bu yıl üniversiteye dereceyle giren öğrencilere plaket ve hediyeler de verildi.
Törende ayrıca bu yıl üniversiteye dereceyle giren öğrencilere plaket ve hediyeler de verildi.