Yaşarlı yelkenciler üniversiteler şampiyonu

Yaşar’da yelkenler fora

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen, ‘Üniversitelerarası Yelken Yarışları Campus Cup’a Yaşar Üniversitesi Yelken Topluluğu damgasını vurdu. Türkiye genelindeki 13 üniversitenin, 17 takımla katıldığı yarışlarda Yaşar Üniversiteli yelkenciler, IRC-2 kategorisinde şampiyon oldu.

Yaşarlı yelkenciler üniversiteler şampiyonu
Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Üniversitelerarası Yelken Yarışları Campus Cup’, Marmaris Körfezi’nde yapıldı.

Körfezde kıyasıya mücadele

Ukrayna Kyiv State Academy ile Yaşar, Bahçeşehir, Boğaziçi, Dokuz Eylül, Ege, Ekonomi, İstanbul Teknik, Koç, Muğla Sıtkı Koçman, Piri Reis ve Sabancı Yaşar Üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden 17 takım yaklaşık 180 sporcuyla katıldığı yarışlarda, üniversiteli yelkenciler kıyasıya mücadele etti. IRC-1 (Uluslararası Yarış Klasmanı), IRC-2 ve IRC-3 olmak üzere üç sınıfta, 2 yarış olarak gerçekleşen yarışlarda, üniversiteli yelkenciler, Marmaris Körfezi’ndeki ‘Üçgen-sosis’ denilen Aydın ve 5A rotalarındaki şamandıralardan dönerek yarışı tamamladı.

Yaşarlı yelkenciler üniversiteler şampiyonu
IRC-2 kategorisinde birinci oldular

Birbirinden zorlu iki yarış sonunda, Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden oluşan yelken takımı, IRC-2 kategorisinde birinci oldu. Turnuvada IRC-1 kategorisinde Ege, IRC-3 kategorisinde ise Koç Üniversiteleri, yarışı birinci olarak tamamladı. Üniversiteli yelkenciler ödüllerini Marmaris Uluslararası Yat Kulübü yetkililerinin elinden aldı.