Yaşarlı öğrenciler Habertürk’e konuk oldu

Yaşarlı genç iletişimciler Habertürk Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaret ettiler

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri medya sektörünü yakından tanımak ve haber işleyişi hakkında bilgi almak için Habertürk Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret ettiler

 İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Medya İlişkileri Koordinatörü Hakan Atis tarafından yürütülen Medya İlişkileri dersi kapsamında Habertürk Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret ettiler.

Öğrencilere gazetenin günlük işleyişi hakkında bilgi veren Halkla İlişkiler Müdürü Demet Kebapçılar, gazetelere her gün elektronik posta ve faks yolu ile onlarca basın bülteni geldiğini, bunların içerisinden pek azının haber olarak gazetelerde yer alabildiğini söyledi.

“Basın bülteninde fark yaratın ki, haber olsun”

Öğrencilere basın bültenlerinde fark yaratmaları için ipuçları sunan Kebapçılar, “Türkçeye mutlaka hakim olun. Bülteni sade ve kısa yazmaya gayret edin. Fotoğraflar bülten için çok önemli, gönderilen fotoğrafa göre haberin gazetede kaplayacağı ölçü bir anda değişebiliyor” diye konuştu.  Habertürk Egeli Gazetesi Görsel Yönetmeni Seçkin İyener de, öğrencilere sayfa düzeni ve tasarlama süreci hakkında bilgi verdi.

 

Haber: Uğur Şahin Umman- Medya İlişkileri Stajer Öğrencisi