Yaşarlı Gönüllüler, Foça’da Kıyı Ve Sualtı Temizliği Yaptı

Foça Belediyesi’nin katkıları ile ’Foça’yı ve Temiz Denizi Seven’ projesi kapsamında Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Gönüllüleri, ilçede su altı ve kıyı temizliği yaptı.

foca-belediyesinin-katkilari-ile-focayi-ve-temiz-denizi-seven-002
Foça Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen çalışma kapsamında Küçükdeniz Limanı’nda sualtı temizliği ve İngiliz Burnu mevkiinde kıyı temizliği yapıldı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi gönüllülerine duyarlılıkları için teşekkür etti. Başkan Demirağ, temizlemek kadar temiz tutmanın da önemli olduğunu vurguladı.

foca-belediyesinin-katkilari-ile-focayi-ve-temiz-denizi-seven
Foça Belediyesi’nin katkıları ile yürütülen proje ile çevre kirliliğine karşı farkındalık yaratmak, denize ve çevreye karşı insanların daha duyarlı olmalarını sağlamak amaçlandı.

 

foca-belediyesinin-katkilari-ile-focayi-ve-temiz-denizi-seven-001Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gören çevre gönüllülerinden oluşan ekip, iki dalgıç ile Küçük Deniz’de sualtı temizliği ve İngiliz Burnu mevkiinde yirmi kişi ile kıyı şeridi temizliği yaptı. Çalışma süresince, pet ve cam şişeler, teneke kutular ve plastik malzemeler vb. atık malzemeler toplandı. Gönüllüler, amaçlarının deniz dibi ve kıyı temizleme faaliyetinin kendisinden çok, temiz tutmaya dikkat çekmek ve farkındalık sağlamak olduğunu belirtti.

foca-belediyesinin-katkilari-ile-focayi-ve-temiz-denizi-seven-005