Yaşarlı Fulya’dan Güney Kore’de tarihi başarı

Rüzgarın kızı Fulya podyum gören en genç Türk sporcu oldu

Genç bayanlarda 2 yıl üst üste dünya şampiyonluğunu kazanan Yaşar Üniversitesi öğrencisi Fulya Ünlü (19), Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği (PWA) Dünya Kupası’nın Kore’deki ilk ayağında, Büyükler Kategorisi’nde üçüncülüğü elde ederek, podyum gören en genç Türk sporcu oldu.

YSR  sorf (2)

Dünyanın en iyi slalom rüzgar sörfçülerini buluşturan PWA Dünya Kupası’nın ilk ayağı, Güney Kore’nin Ulsan kentinde yapıldı. 6 gün süren, ancak uygun rüzgar olmaması nedeniyle 2 gün yapılabilen yarışlara, bayanlar kategorisinde Türk sporcular damga vurdu. Arubalı sporcu Sarah Quita Offringa’nın birinciliği kazandığı müsabakalarda, Türk sporcular Lena Erdil ve Fulya Ünlü ikinciliği ve üçüncülüğü elde ederken Çağla Kubat ise dördüncü olan geçen yılın şampiyonu Delphine Cousine ile aynı puanı aldı. Podyuma Türk Bayrağı ile çıkan Erdil ve Ünlü, büyük sevinç yaşadı.

YSR  sorf (1)

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Henüz 19 yaşında olmasına karşın 21 yaş kategorisinde iki yıl üst üste Dünya Şampiyonu olan Fulya Ünlü, Ulsan’da Büyükler Kategorisi’nde üçüncülüğü elde ederek, podyum gören en genç Türk sporcu olmayı da başardı. Fulya Ünlü, hedefinin, gençler şampiyonluğunun ardından, büyükler kategorisinde de dünya şampiyonu olmak olduğunu söyledi.

YSR  sorf (3)

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ÇAĞLA KUBAT

YSR  sorf (4)

Türkiye’nin rüzgar cenneti Alaçatı’da, “kurs yanmasın” diye ağabeyinin yerine 2007 yılında başladığı rüzgar sörfünde iki kez üst üste “Genç bayanlar” dünya şampiyonu olan Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencisi Fulya Ünlü, Kore’deki yarışta birçok ilki de başarmış oldu. Antrenörü milli sörfçü Çağla Kubat ile birlikte bütün kışı antreman yaparak geçiren Ünlü, Kore’deki yarışta, antrenörünü de geçmeyi başardı. Aldığı dereceyle PWA Genç Bayanlar Kategorisi’nde liderliği de ele geçiren Fulya Ünlü, “Ailemin ve antrenörüm milli sporcu Çağla Kubat’ın sayesinde bu dereceyi elde ettim. Kendisi ilk günden itibaren bana hep inandı ve destek oldu. Yurt dışında düzenlenen yarışlara katılmam konusunda beni ikna etti. Bu yarıştaki derecem, en az benim Çağla hocamı da mutlu etti. Beraber tüm kış antrenman yaptık ve hala diğer ayaklar için antrenmanlara devam edeceğiz. Onun motivasyonu ve desteği her zaman yanımda. Ödül töreninde de duygusal anlar yaşadık” dedi.

FULYA ÜNLÜ’NÜN BAZI DERECELERİ:

-2010-2011-2012-2013 Türkiye Genç Bayan Şampiyonu

-2013 IFCA Dünya Genç Bayan Şampiyonu

-2014 Türkiye Bayanlar Kategorisi 2’si

-2014 PWA Dünya Genç Bayan Şampiyonu