Yaşarlı Ece Türkiye şampiyonu oldu

Yaşarlı triatloncudan büyük başarı

Üniversiteler Triatlon Şampiyonası’na Yaşar Üniversitesi’nin milli sporcu öğrencisi Ece Bakıcı damgasını vurdu. Pek çok Türkiye şampiyonluğu ve Balkan 2.’liği dereceleri bulunan genç sporcu, üniversiteler arası yarışta da büyük farkla şampiyon oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Triatlon Federasyonu desteğiyle düzenlenen Üniversiteler Triatlon Şampiyonası geçtiğimiz gün Antalya’da, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. 9 üniversiteden çok sayıda öğrencinin katıldığı yarışlarda sporcular, 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu branşlarında kıyasıya mücadele etti. Zorlu yarış sonunda Yaşar Üniversitesi öğrencisi Ece Bakıcı, 01:18:16’lık derecesiyle birinci oldu. Çok sayıda Türkiye şampiyonluğu ile Balkan 2.’liği gibi dereceleri de bulunan milli sporcu Bakıcı, yarışta en yakın rakibine 8, üçüncüye ise 13 dakika fark attı.

Avrupa Kupası’nda yarışacak
Yaşar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü birinci sınıf öğrencisi Bakıcı, yarış sonrası ödülünü Türkiye Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Güneş’in elinden aldı. 2011 Türkiye Gençler Şampiyonu olan ve bu yıl ilk kez büyükler kategorisinde yarışacak olan başarılı sporcu Bakıcı, bu hafta sonu milli takımla birlikte Antalya’da düzenlenecek 3. Antalya Uluslararası Avrupa Kupası’nda da ülkemizi temsil edecek.

Fotoğraf : Emin Mengüarslan

Triatlon nedir ?

Yüzme, bisiklet ve koşunun arka arkaya yapıldığı olimpik ve bireysel spor branşıdır.

no images were found