Yaşarlı akademisyenlerden Bonn’da anlamlı etkinlik

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Dr.Öğretim Üyesi Aslı Giray Akyunak ile Öğretim Görevlisi Esra Kalkanoğlu  Almanya’nın Bonn Kenti’nde anlamlı bir konsere imza attı.

Türk-Alman Cemiyeti (DTG Bonn) ve Schumann Derneği işbirliğiyle düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri büyük ilgi gördü. İki ülke  arasında sanatsal işbirliğini geliştirmek ve Türk sanatçıları tanıtmak amacıyla Meltem Goeben ve Aslı Giray Akyunak tarafından tasarlanan  Atatürk’ü Anma etkinliği, Alman besteci Robert Schumann’ın son nefesini verdiği, şu anda müze ve kütüphane olarak hizmet veren Schumannhaus’da gerçekleşti.

Fotoğraftakiler: (Soldan) Esra Kalkanoğlu-Aslı Giray Akyunak-Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes

Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes’in yanı sıra çok sayıda Türk  ve Alman sanatseverin katıldığı etkinlikte Esra Kalkanoğlu bir piyano resitali verdi. Kalkanoğlu, resitalde F. Chopin’in op.35 no.2 ‘Cenaze Marşlı Sonatı’, C.  Debussy ‘Ondine’, D. Scarlatti  K531 ve K535  sonatları, F. Liszt ‘Venezia e Napoli’, C. Reşid Rey ‘Boş Bir Cami İçi’  adlı eserleri seslendirdi.

Ünlü Alman rejisör Marcus Brien  de Türklerin ve Almanların gözünden Atatürk’ü hikayelerle anlattı. Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Giray Akyunak da eş koordinatör olarak yeni projeler tasarlamak üzere Bonn’a davet edildi.

Fotoğraftakiler: (Soldan) Ceyhun Erciyes-Esra Kalkanoğlu-Marcus Brien