Yaşarlı akademisyenin Cambridge başarısı

Yaşarlı akademisyenin Cambridge başarısı

İzmirli akademisyen Cambridge’de kadının ekonomiye katkısını araştırıyor

Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem İnce, Cambridge Üniversitesi’nde Türkiye ve İngiltere’de kadın girişimcilere olan talebi araştırıyor

British Council’in uluslararası alanda verdiği Chevening Bursu’na başvuran Yrd. Doç. Meltem İnce, bir ay sonra burs için başvuran 340 kişiden ilk 45’inin arasına seçildi. “Kadın Girişimcilere Olan Talebi, Türkiye ve İngiltere İçin Araştırma ve Teorik Açıdan Karşılaştırma” adlı araştırma konusu seçici kurul tarafından en yüksek oyu alan İnce, British Council tarafından verilen 9 aylık bursu almaya hak kazandı.

Cambridge’i tercih etti

Doktora sonrası eğitimi için dünyanın en önde gelen öğretim kurumlarından İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi’ni tercih eden Yrd. Doç. Meltem İnce, daha önce yayınlanan uluslararası makaleleri ile bağlantılı olan sosyoloji bölümünü seçti.

İngiltere’de de kadınlar kayıt dışı çalışıyor

Cambridge’de 9 aylık süre boyunca danışman öğretim üyesi ile birlikte gerekli verileri topladıktan sonra Türkiye ve İngiltere’deki kadın girişimcilerin ülke ekonomilerine olan etkilerini sosyo-ekonomik açıdan inceleyerek yayın haline getireceklerini söyleyen Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem İnce, “Türkiye’de kadınlar genellikle kayıt dışı olarak çalışıyor ve bu nedenle sigorta ve emeklilik haklarından yararlanamıyorlar. İngiltere de bu sistemde Avrupa ülkeleri arasında orta sıralarda yer alıyor. Yani bu ülkede de kadın işçi ve girişimciler yeteri kadar destek görmüyor” diye konuştu.

 

no images were found