Yaşar’dan İzmir’e katkı sağlayacak eğitim yatırımları

Yaşar Üniversitesi İzmir’in denizcilik ve yenilenebilir enerji değerleriyle örtüşen eğitim yatırımlarını hayata geçirdi. Son yılların yükselen alanı Animasyon Bölümü de yeni açılan bölümler arasında yerini aldı.

 

Yaşar Üniversitesi yeni bölümler
İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’nin sektörel ihtiyaçlarını göz önüne alan Yaşar Üniversitesi 2013-2014 akademik yılına 2 yeni program ve 1 bölümle başlayacak. Meslek Yüksekokulu’na bağlı olarak Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ile Marina İşletme Programı; Sanat ve Tasarım Fakültesi’ne bağlı olarak da Animasyon Bölümü yeni akademik yılda ilk öğrencileriyle buluşacak.  

Çeşme IC Marina
Çok çeşitli istihdam alanları

Yeni ve modern marina yatırımlarının her geçen gün arttığı İzmir’de nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayacak Marina İşletme Programı ile mezunlar marinalar başta olmak üzere yat acenteleri, brokerlik şirketleri, yat üretim-bakım-onarım tersaneleri veya limanlarda çalışma imkanı bulabilecekler.

İzmir’in enerji potansiyeline uzman

Dünyada yönelimin hızla artığı ve İzmir’in mevcut potansiyelinde de var olan rüzgar, güneş, jeotermal gibi alternatif enerji kaynaklarını verimli kullanmayı sağlayacak Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ile de gençler çeşitli alanlarda istihdam edilebilecekler. Buna göre program mezunları sektörde enerji üretimi ve dağıtımı konusunda faaliyet gösteren kuruluşlarda, enerji teknolojisine dayalı mal üreten kuruluşlarda veya tüm bu teknolojiler için bakım ve servis  hizmeti üreten kuruluşlarda görev yapabilecekler.

Animasyonda İzmir’in de adı olacak

Özellikle son dönemlerde Türkiye’de büyük yatırımların gerçekleştiği Animasyon Bölümünü de bünyesine dahil eden Yaşar Üniversitesi böylece hem bu alanda yetişmiş uzman ihtiyacını karşılamış hem de sektöre canlılık getirmiş olacak. Yeni bölüm film ve dizi sektörüne de canlılık getirecek.