Yaşar’dan hayatın içinde sergi

Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin çeşitli eserlerinin yer aldığı sergi İş Sanat İzmir Galerisi’nde açıldı. Sergide tarihi mekanlarda dolaşırken mekan ile ilgili tüm bilgilere ulaşılmasını sağlayan E-tanıt projesi ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.issanat sergi (1)

Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin baskı resim çalışmalarının yanı sıra günlük hayatın kullanımı içerisinde yer alabilen eserlerinin de tanıtıldığı sergi açıldı.

issanat sergi (3)

İş Sanat İzmir Galerisi’nde 5 Nisan’a kadar gezebilecek sergide baskı resim, yiyecek ve içecek, giyim, aksesuar, hediyelik eşya sektörleri için ambalajlar, illüstrasyon çocuk kitabı, tarihi mekanlar için aplikasyon gibi çok sayıda eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

issanat sergi (2)

Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Nazlı Benlioğlu, serginin iki farklı kısımdan ele alınması gerektiğini söyledi. Benlioğlu, “Serginin sanatsal yüzünü baskı resim eserleri olarak ele alabiliriz. Serginin ikinci ayağında ise günlük yaşamda kullanımı ile vatandaşlara kolaylık sağlayacak eserler bulunmaktadır” dedi.

Günlük yaşam içerisinde kullanılabilecek eserlerin vatandaşların ilgisini çektiğini belirten Nazlıoğlu, “Örneğin Tuğçe İnce, normalde  kağıt bardaklarla birlikte verilen karton plaklarla daha sıcak bir hava katarak kendisi örüyor ve bu ürünleri ambalajıyla hediyelik eşya olarak satışa hazır hale getiriyor. Yüksek lisans öğrencilerimizden Çağıl Aygen, SmartBox projesi ile satın alma esnasında torba, saklama esnasında kutu olabilecek formu tasarlıyor. Ayrıca son sınıf bitirme projelerinde öğrenciler mezun olduktan sonra çalışmak isteyebilecekleri alanlarda işler üretiyorlar.İllüstrasyon üzerine yoğunlaşan Nillüfer Üstündağ çocuk kitabı tasarımı ve illüstrasyonları ve kitap tanıtım malzemeleri ile yan ürünlerini tasarlamıştır. Seda Yılmaz kendi tasarım stüdyosu kurumsal kimliği ile düşük bütçeli müzik grupları için albüm kapakları ve tanıtım malzemeleri tasarlamıştır. Emrah Taşkan ise, dijital alana daha yakın durarak interaktif bir aplikasyon tasarımı yapmıştır. Bu uygulamada, tarihi mekanlarda dolaşırken orasıyla ilgili tüm bilgilere ulaşabilmek mümkündür. Kısacası ziyaretçiler sergide grafik tasarım bölümünde dört yıl süresince; baskı, illüstrasyon, tipografi, web tasarım, interaktif tasarım, ambalaj tasarımı, yönlendirme tasarımı gibi alınan dersler ve çalışılan alanlardan örnekler görebileceklerdir” dedi.