Yaşar’da Uluslararası e-Apostil forumu

Türkiye’nin resmi belgelerinin başka ülkelerde kullanılmasını elektronik ortamda sağlayan uygulama İzmir’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından başlatılacak.

“e-Apostil” olarak adlandırılan  sisteme Türkiye’nin geçişinin lanse edileceği 7. Uluslararası e-Apostil İzmir Forumu’nun açılışı 15 Haziran’da Yaşar Üniversitesi’nde yapılacak.

25 ülkenin Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlıklarından temsilciler İzmir’de düzenlenecek Uluslararası e-Apostil İzmir Forumu’nda bir araya gelecek.

ULUSLARARASI GEÇERLİLİK

Düzenlenen resmi bir belgenin başka bir ülkede kullanılmasını elektronik ortamda sağlayan  e-Apostil uygulaması  İzmir’de uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası e-APP Forumu, 14-15 Haziran tarihlerinde Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenecek.

BAKAN YILDIRIM KATILACAK

Türkiye’nin e-Apostil uygulamasına geçişinin lanse edileceği 7. Uluslararası e-APP Forumu, Yaşar Üniversitesi, La Haye Konvansiyonu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işbirliğiyle 14-15 Haziran 2012 tarihlerinde yapılacak. İzmir’de düzenlenecek foruma,  e-Apostil sistemini benimseyen veya geçiş çalışmalarını yürüten 25 ülkenin Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlıklarından temsilciler konuşmacı olarak katılacak.

Bir ülkede düzenlenen resmi bir belgenin diğer bir ülkede kullanılmasını ve ibraz edilmesini elektronik ortamda sağlayan e-Apostil uygulamasının Türkiye’de de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

no images were found