Yaşar Üniversitesi’nde Süt Zirvesi

Türkiye’de soğuk zinciri en iyi şekilde kullanarak en sağlıklı süt teminini sağlayan İzmir’de sektörün tüm bileşenlerini kapsayacak bir zirve düzenlenecek. 8 Ocak 2015’te Yaşar Üniversitesi’nin öncülüğünde düzenlenecek zirvede süt politikalarından dünya trendlerine kadar pek çok konu ele alınırken bilinçli süt tüketimi de ana gündem maddesi olacak.

süt

 

Süt üretiminin en önemli merkezlerinden olan İzmir’de düzenlenecek “Süt ve Süt Ürünleri Sanayi’nde İzmir’in Rolü ve Bilinçli Süt Tüketimi” başlıklı panele özel sektör temsilcilerinden kamu bürokratlarına, akademisyenlerden öğrencilere pek çok kişi katılacak. Yaşar Üniversitesi  Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenecek olan etkinlik 13.30’da başlayacak. Açılış konuşmalarını  Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, Yaşar Üniversitesi MYO Müdürü Prof.Dr.Şevkinaz Gümüşoğlu’nun ve MYO Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu’nun yapacağı panele Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nden Yusuf Güçer, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Harun Uysal , Tire Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Gür Süt Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, Baltalı Süt Yönetim Kurulu Başkanı Funda Baltalı, Kecheese Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer,  Pınar Enstitüsü Direktörü Ümit Savcıgil, Pınar Süt Kalite Müdürü Birol Delibaş, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Süt İşleme ve Mühendisliği Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Nurcan Koca,  Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Kurumsal İletişim Direktörü İlknur Menlik katılacak.  Özellikle bilinçli süt tüketimine yer verilerek tüketici açısından da konuyu ele almayı hedefleyen panelde organik süt, ihracat, sütün ekonomisi, sektörün geleceği, doğru bilinen yanlışlar, çiğ süt, yenilikçi yaklaşımlar gibi çok zengin bir yelpazede değerlendirmeler yapılacak.