Yaşar’da “Quiz Night” eğlencesi

İngiltere’nin ünlü yarışmasını İzmir’e  taşıdılar

Kökeni İngiltere’ye dayanan, temelde İngilizce bilgi, kültür ve dikkat yarışması olan ve dünyada binlerce insanı bir araya getiren “Quiz Night”, İzmir’deki üniveristelerin hazırlık sınıfı öğrencilerinin katılımı ile Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşti

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun tarafından düzenlenen yarışma İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Dokuz Eylül, Ege, İzmir, İzmir Ekonomi ve Yaşar üniversitesinin katılımı ile Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlendi. Üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıfı öğrenci ve okutmanlarından oluşan 12 takım birincilik kupası için kıyasıya mücadele ettiler. Arkadaşlarına destek için yarışma salonunu hınca hınç dolduran öğrenciler, pankartlar ve tezahüratlar ile takımlarına destek oldular.

Önce yarışma sonra konser

Genel kültür ve dikkat gerektiren, İngilizce 40 sorudan oluşan yarışma iki tur halinde yapıldı. Genel kültürden, tarihe, güncel olaylardan, ünlü tarihi kişiliklere kadar oluşan sorulara en çok doğru yanıtı veren Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Jolly Roger” takımı birinci oldu.Yarışma arasında Yaşar Üniversitesi okutmanlarından ve öğrencilerinden oluşan müzik grubu “Lost in Translation” izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

 

“İngiltere’de yapılanı Yaşar’da yaptık”

Quiz Night etkinliğinin İngilizlerin günlük hayatının önemli parçası olduğunu kaydeden Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ian Collins, “Biz de okutman hocalarımız ile Quiz Night’ı neden İzmir’de yapmayalım diye düşündük. Katılımın yoğunluğu da ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gösteriyor. Öğrencilerimiz hem İngilizcelerini geliştirme hem de farklı üniversitelerden öğrenciler ile tanışıp kaynaşma fırsatı buldular” dedi.

Quiz Night Nedir?

İngiliz kültürünün önemli öğelerinden olan Quiz Night oldukça yaygın bir yarışma ve eğlence türü. Bazı kentlerde kurumlar arasında düzenlenen bu yarışmanın ciddi bir rekabete sahne oluyor. Bilinen anlamıyla sadece bir bilgi yarışması olmayan Quiz Night’ın içinde; ünlüleri sadece bıyıklarından tanımak gibi dikkat gerektiren sorular da bulunabiliyor. Ayrıca 20’inci yüzyılda görevi sırasında doğum yapan ilk devlet başkanı, kalbi ve bedeni ayrı yerlerde gömülü olan bestecinin kim olduğu gibi genel kültür soruları da yarışmacıların karşısına çıkıyor. Etkinlik dünyada binlerce insanı kaynaştırma ve bir araya getiriyor.

Haber : Uğur Şahin Umman- İletişim Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi

no images were found