Yaşar’da Lojistik Günleri başladı

Lojistik Günleri başladı
Lojistik sektörü Yaşar’da buluştu

Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “5. Lojistik Günleri 12” başladı.

Yaşar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü ve Lojistik Topluluğu tarafından düzenlenen “5. Lojistik Günleri 12” etkinliği başladı. Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış törenine, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ömer Baybars Tek ve lojistik sektörünün uzman isimleri sektör temsilcileri katıldı. Etkinliğin bu seneki teması, ‘’Lojistik Hizmetler’’ olarak belirlendi.

“İki kuşak lojistiği tartışacak”

Törende söz alan Rektör Prof. Dr. Murat Barkan katılımcıları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, eski ve yeni kuşak lojistikçilerin Yaşar Üniversitesi’nde lojistiği tartışmak için bir araya geldiğini söyledi. Etkinliğin beşincisini düzenlemekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Barkan, “Uluslararası anlamda da katılım var. Şu anda Avrupa’dan iki uzman akademisyen etkinliğimize katıldılar ve bize destek verdiler. Bu süreçte emeği olan herkesi kutluyorum” dedi.

 “Lojistik ruhu ile düzenledik”

Lojistiğin; bilgi, hareket, zaman, mekân, sözünü yerine getirme ve denetleme olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ömer Baybars Tek, “Lojistik günlerinin beşincisini kutluyoruz. Bu etkinlik, iyi bir lojistik anlayışı ve yaklaşımı ile en ince detaylarına kadar planlandı ve uygulandı” diye konuştu.

“Türkiye lojistik üssü olacak”

Avrupalı akademisyenlerin konferansa katılım gösterdiğine dikkat çeken MYO Müdürü Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, bu olayın, öğrencilerin ne kadar özverili çalıştıklarının bir kanıtı olduğunu söyledi. Türk lojistiğinin önünün açık olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gümüşoğlu; “2020’li yıllara geldiğimizde Türkiye’nin hem bölgede, hem de Akdeniz’de, bir lojistik üs konumuna geleceğini düşünüyorum. Gençlerin de bu potansiyeli, yeşil lojistik ya da yeşil tedarik zinciri ile bütünleştireceklerinden eminin” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, İtalya Parma Üniversitesi’nden Dr. Antonio Rizzi ve Polonya Katowice Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Danuta Kisperska Moron, katılımcılara sunum yaptı.

Kuşadası’nda devam edecek

5. Lojistik Günleri, Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Kuşadası’nda Pazar gününe kadar devam edecek.

no images were found