Yaşar’da 12. yıl gururu

İzmir’in uluslararası üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Yaşar Üniversitesi 12'inci kuruluş yıldönümünü kutladı.

 

Yaşar Üniversitesi 12 yaşında

İzmir’in uluslararası üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Yaşar Üniversitesi on ikinci kuruluş yıldönümünü Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen etkinliklerle kutladı.

İzmir’in uluslararası üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Yaşar Üniversitesi 12'inci kuruluş yıldönümünü kutladı.
Yaşar Üniversitesi 12’inci yaş gururunu yaşıyor

Yaşar Üniversitesi’nin kuruluşunun 12’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen tören ve kokteyle İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Yaşar Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan ile Yaşar Üniversitesi akademisyenleri ve personeli katıldı.

YASAR-Kurulus-4

Yaşar Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof.Dr. Murat Barkan
Yaşar Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof.Dr. Murat Barkan

 

Şehre zenginlik katan üniversite

Törende konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç 12’inci yılını kutlayan Yaşar Üniversitesi’nin kentin eğitim ve kültürel hayatına zenginlik kattığını söyledi. Kıraç, “Selçuk Yaşar İzmir gibi bir dünya şehrini daha da ileriye taşımak için ömrünü bu şehre adamıştır. Selçuk Yaşar’ın kurduğu Yaşar Üniversitesi de kentimizin eğitim ve kültürel hayatına zenginlik katmaktadır. Öte yandan üniversitelerin  EXPO 2020’ye destekleri bize büyük güç vermektedir. Geçtiğimiz günlerde BIE heyetinin ziyareti sırasında başta Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan olmak üzere rektörlerimizin destekleri ziyaretin başarılı geçmesinde büyük önem taşıdı” dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, törende yaptığı konuşmada "Selçuk Yaşar’ın kurduğu Yaşar Üniversitesi  kentimizin eğitim ve kültürel hayatına zenginlik katmaktadır." dedi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç, törende yaptığı konuşmada “Selçuk Yaşar’ın kurduğu Yaşar Üniversitesi kentimizin eğitim ve kültürel hayatına zenginlik katmaktadır.” dedi.

Uluslararası standartlar

2001 yılında 52 öğrencisi ile eğitim hayatına başlayan Yaşar Üniversitesi’nin 5 bin 613’e yükselen öğrenci sayısı ve  uluslararası standartlardaki eğitim kalitesiyle on ikinci yıl gururunu yaşadığını belirten Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “8 bin 500 yıllık tarihi geçmişi ile dünyanın kültürel anlamda en zengin şehirlerinden olan İzmir’de oluşturmaya çalıştığımız eğitim atmosferi Yaşar Üniversitesi’ni yıllar içinde cazibe merkezi merkezi haline getirdi. Bu eğitim atmosferini geçmişin yıllarını unutmadan ve bu izlerin değerini özümseyerek, İzmir’le bütünleşen bir anlayışla oluşturmaya çalıştık. Yaşar Üniversitesi yönetimi olarak analitik düşünebilen; sadece kendilerine değil, içinde yaşadıkları topluma da değer katmayı hedefleyen; sosyal sorumluluk sahibi, aydın öğrenciler yetiştirmek için hep en elverişli eğitim atmosferini yaratmayı hedefledik. Bu hedefi saptarken uluslararası kabul görmüş standartları kendimize rehber edindik ve yatırımlarımızı hep bu hedef doğrultusunda hayata geçirdik” dedi.

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, "İzmir’de oluşturmaya çalıştığımız eğitim atmosferi Yaşar Üniversitesi’ni yıllar içinde cazibe merkezi merkezi haline getirdi." diye konuştu.
Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “İzmir’de oluşturmaya çalıştığımız eğitim atmosferi Yaşar Üniversitesi’ni yıllar içinde cazibe merkezi merkezi haline getirdi.” diye konuştu.

Kampüs alanı büyüyor

Gerçekleştirilen yeni yatırımlarla Yaşar Üniversitesi’nin eğitim alanının 60 bin metre kareye ulaşacağını kaydeden Ahmet Yiğitbaşı şöyle devam etti:

“Selçuk Yaşar Kampüsümüzün hemen yanı başında yükselen ek kampüs inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Haziran ayında bitirmeyi planladığımız bu yatırımla Yaşar Üniversitesi’nin eğitim alanı 60 bin metrekareye ulaşacak. Uluslararası bir kent üniversitesi olma vizyonu ile belirlediğimiz hedefler doğrultusunda bu kapasite öğrenci başına 10 metrekarelik, öğretim üyesi başına da yaklaşık 100 metrekarelik kampüs alanını ifade ediyor.”

Beyin takımı içindeyiz

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise 2015 stratejik hedefleri arasında ‘uluslararasılaşmanın’ önemli bir yer aldığını söyledi. Barkan, “2015 stratejik hedeflerimiz doğrultusunda yabancı öğrenci sayımızı toplam öğrenci sayımızın yüzde 7’sine denk gelecek şekilde 420’ye çıkarmayı, akademik personel sayımızı da toplamın en az yüzde 5’ine denk gelecek şekilde en az 60’a çıkarmayı planlıyoruz. Bu alanda Yükseköğretim Kurulu Başkanı’mızın takdiri ile Türk Yükseköğretim Sistemi’nin uluslararasılaşma operasyonlarında, İzmir’i temsilen, ‘Beyin Takımı’ içinde yer alıyoruz. Başlangıç olarak da Türk ve İngiliz üniversiteleri arasındaki işbirliği projelerini yönlendirmek için YÖK’ü temsil etmek üzere oluşturulan ‘Koordinasyon Ekibi’ içinde yer alıyoruz” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan da  2015 stratejik hedefleri arasında ‘uluslararasılaşmanın’ önemli bir yer aldığını söyledi
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan da 2015 stratejik hedefleri arasında ‘uluslararasılaşmanın’ önemli bir yer aldığını söyledi

AB projelerinde büyük başarı

Üniversite başarılarından söz eden Rektör Barkan Avrupa Birliği mali desteği ile yürütülen projelerden örnekler verdi. Barkan, “2005’ten bu yana AB mali desteği ile yürütülen proje sayısı 38, bugün yürütülmekte olan proje sayısı ise 12’dir. 2011-2012 akademik yılında Ulusal Ajans tarafından Türkiye’de kabul edilen  13 adet Yoğun Programlar projesinin 5’i Yaşar Üniversitesi’ne aittir. Tüm projeler başarıyla tamamlanmış ve 2012’de Avrupa Komisyonu tarafından ‘Yoğun Programlar Başarı Öyküsü’ ödülüne layık görülmüştür. Bu programlar için 2005’den bu yana kullanılan AB Fon tutarı 5 milyon Avro’dur. Ayrıca Yaşar Üniversitesi İzmir ve çevresinde bulunan kamu ve özel kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının ve gençlerin AB programlarına proje hazırlayabilme kapasitesini arttırmak için, İzmir Valiliği ile ‘Proje Döngüsü Yönetimi’ eğitimlerini veren tek üniversitedir” şeklinde bilgi verdi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Yaşar Üniversitesi’nin 12. Kuruluş yıldönümü töreninde başarılı akademisyenlere başarı belgelerini verdi.

Önceki İçerikİzmir’in deprem mimarlarını Yaşar yetiştirecek…
Sonraki İçerikYaşarlı öğrenciler Karşıyaka’yı tanıtmak için çalışacak