Yaşar’da 11. yıl gururu

 Gurur dolu 11 yıl

 Yaşar Üniversitesi 11’inci yaşını kutladı

 İzmir’in uluslararası üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Yaşar Üniversitesi on birinci kuruluş yıldönümünü Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen etkinliklerle kutladı

 Öğretime başladığında 52 olan öğrenci sayısını 4.853’e yükselten ve uluslararası standartlardaki eğitim kalitesiyle Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında başarı grafiğini artıran Yaşar Üniversitesi  (YÜ) on birinci yıl gururunu yaşıyor.

 Selçuk Yaşar Kampüsü’nde üniversitenin kuruluşunun 11. yıldönümü nedeniyle düzenlenen konser ve kokteyle İzmir’in iş, sanat ve bürokrasi alanındaki çok sayıda önemli ismiyle birlikte Yaşar Üniversitesi  Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Candeğer Yılmaz,İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Vekili Tunçdan Baltacıoğlu, Yaşar Holding CEO’su Dr. Mehmet Aktaş da katıldı.

 52  öğrenciden 5 bin öğrenciye

 Üniversitenin 2001 yılında 52 öğrenciyle eğitime başladığını söyleyen Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “ Eğitim yolculuğumuz sayıları 5 bine yaklaşan öğrencilerimizle sürüyor. Yaşar Üniversitesi yönetimi olarak; analitik düşünebilen, sadece kendilerine değil içinde yaşadıkları topluma da değer katmayı hedefleyen, aydın, iş hayatında karşılarına çıkabilecek her türlü güçlüğü yenebilecek özgüvene sahip öğrenciler yetiştirmek için,  en elverişli ortamı yaratmayı hedefledik. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin, öğrenimleri süresince edindikleri liderlik özellikleri sayesinde, iş yaşamında büyük başarılar elde ettiklerini, mesleklerinde üst noktalara geldiklerini gördükçe her biri ile gurur duyuyor ve daha da azimle çalışıyoruz. Yaşar Üniversitesi öğrencileri, kalite çıtası her geçen gün yükselen uluslararası bilim kadrolarının kazandırdığı akademik donanımlarının yanında, sanatsal duyarlılığa sahip, yaratıcı ve yenilikçi bireyler olarak da gurur kaynağımız olmayı sürdürüyorlar.” diye konuştu.

 

 

 Uluslararası kent üniversitesi

 Yaşar Üniversitesi’nin uluslararası bir kent üniversitesi olmayı hedeflediğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Murat Barkan ise Uluslararasılaşma stratejimizin önemli ayaklarından birisi de eğitimde uluslararası kalite duyarlılığının üniversitemizin tüm birimlerine ve dolayısıyla öğrencilerimize yansımasıdır. Şu anda üniversitemizde 22 farklı ülkeden 30 uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Ülkelerin arasında; Lübnan, Güney Kore, İran, Nijerya, Gana, Almanya, İspanya, Belçika, Bulgaristan, İtalya, Sırbistan, Bulgaristan, Polonya, Pakistan, Ürdün, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Amerika, İngiltere var. Güney Kore’den ilk değişim öğrencilerimizi de bu dönem kampüsümüzde ağırlamaktayız. Gelecek akademik yıl da üniversitemizde Şili’den ve Avustralya’dan yeni değişim öğrencilerimizi kabul etmeyi beklemekteyiz.” dedi.

 

 

 Bilim, Birlik, Başarı ödülleri

 Y.Ü. kuruluş yıldönümünde daha sonra üniversitenin  gelişim çizgisini yansıtan on birinci yıl filmi gösterildi. Törende ayrıca 5. hizmet yılını dolduran ve başarılı olan akademisyen ve idari personele rozet ve teşekkür belgesi verildi. Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü sanatçıları Ebru Duru ve Payam Suzanni geceye katılanlara klasik müzik keyfi yaşattı. Törenden sonra düzenlenen kokteylde üniversite çalışanları ve konuklar bir araya geldiler.

 Dünya ile bütünleşmiş üniversite

 Yaşar Üniversitesi, Yaşar Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 2001 yılında kuruldu. Bornova’daki uluslararası standartlardaki Selçuk Yaşar Kampüsü, bünyesine katılan eski Tariş Ayma tesisleri ile birlikte şu anda yaklaşık 35 bin metrekarelik alanda eğitim hizmeti veriyor. Üniversitede akademik ve idari toplam 533 personel çalışıyor.

Hazırlık sınıfı öğrencileri ise Alsancak Kampüsü’nde eğitim görüyor. Yaşar Üniversitesi öğrencilerine sunduğu bu imkânların yanında akademik ve bilimsel alandaki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Üniversitenin Avrupa ve dünyanın birçok üniversitesiyle değişim ve işbirliği anlaşmaları bulunuyor. Bunlar arasında İngiltere’nin Cambridge ve ABD’nin Yale üniversiteleri de var.

no images were found