Yaşar Üniversitesi’nden Karşıyaka Belediyesi’ne akademik destek

Eğitim, kültür ve sanat konularında ortak projeler üreten, son olarak Karşıyaka’nın Turizm Master Planı’nı hazırlamak için bir araya gelen Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, 5 yıllık plan için sona yaklaştı.

 

Karsiyaka_7240

Uzman görüşleri doğrultusunda, Karşıyaka’nın turizm potansiyeli ve yeni turistik noktaları belirlenecek, gerekli fiziki yatırımlar için ön çalışmalar başlatılacak.

Karsiyaka_4529
SEFERBER OLDULAR

Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, geçtiğimiz Şubat ayında imzalanan protokolle, Karşıyaka’nın 2015- 2020 dönemini kapsayacak Turizm Master Planı’nı hazırlamak için işbirliği yapmış, zaman kaybedilmeden de teknik çalışmalar başlatılmıştı. Karşıyaka’nın turizm potansiyeli, mevcut durum ve yapılması gereken fiziki yatırımlar üzerinden yürütülen çalışmalara kentin farklı dinamikleri de dâhil edildi. Plan hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen toplantıya; İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Turizm Derneği, İZRO, İZKA, SKAL, ESİAD gibi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Karsiyaka_465
AĞUSTOSTA PLAN TAMAM

Toplantıda Karşıyaka’nın 2015-2020 yılları arasını kapsayacak olan Turizm Master Planı öncesi, Karşıyaka’nın mevcut turizm durumu, konu ile ilgili avantajları ve dezavantajları ile yapılması gereken fiziki yatırımlar masaya yatırıldı. İlçenin 5 yılına yön verecek Turizm Master Planı’nın Ağustos ayında tamamlanacağı belirtildi.

Karsiyaka_4538

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir Karşıyaka için hazırlanan turizm master planını sundu.