Yaşar Üniversitesi’nden geleceğe yatırım

Ek alanla birlikte Selçuk Yaşar Kampüsü’nde öğrenci başına düşen alan 10 metrekareye, öğretim üyesi başına düşen alan da yaklaşık 100 metrekareye ulaşıyor. Toplam kapalı alanı 26 bin metrekare olan ek kampüs alanındaki, özel tasarımlı yeni binada ; Hukuk Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve çeşitli idari birimler yer alacak. Modern dersliklere ek olarak, 4 adet 160 kişilik amfi ile 1 adet 280 kişilik ve 1 adet 200 kişilik olmak üzere 2 konferans salonu da binanın orta kısmında, kolay ulaşılabilecek şekilde konumlandırılmış bulunuyor.

İzmir’de bir dünya üniversitesi …

Yeni ek kampüs alanıyla büyüyen Yaşar Üniversitesi, İzmir’e katkı sağlayacak ve kentin denizcilik, turizm, yenilenebilir enerji gibi önemli değerleriyle örtüşen eğitim yatırımlarını hayata geçirirken, uluslararası bilimsel başarılarıyla da Türkiye’nin yüzünü güldürüyor.

37 milyon TL’lik ek kampüs alanı yatırımı ile yeni akademik yıla hazırlanan Yaşar Üniversitesi, Türkiye’nin gelecek ihtiyaçlarını göz önüne alarak planladığı ‘yat ve marina işletmeciliği’, ‘deprem mimarisi’, ‘film müziği’, ‘enerji hukuku’ ‘uluslararası deniz ticaret hukuku’ gibi ders ve programları ile 2013-2014 eğitim yılına başlamaya hazırlanıyor.

YASAR_Derslik2

60 bin metrekareye ulaşacak

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Yönetim olarak analitik düşünebilen; sadece kendilerine değil, içinde yaşadıkları topluma da değer katmayı hedefleyen; sosyal sorumluluk sahibi, aydın öğrenciler yetiştirmek için hep en elverişli eğitim atmosferini yaratmayı hedefledik. Bu hedefi saptarken uluslararası kabul görmüş standartları kendimize rehber edindik ve yatırımlarımızı hep bu hedef doğrultusunda hayata geçirdik” diyerek yeni yatırımlarla eğitim alanlarının 60 bin metrekareye ulaşacağını kaydetti.

Ahmet Yiğitbaşı-Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı
Ahmet Yiğitbaşı-Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı

 

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ 2001 yılında, Onursal Başkanımız Sayın Selçuk Yaşar’ın önderliğinde, gençlerimize daha kaliteli bir yüksek öğrenim sunma vizyonu ile kurulan Yaşar Üniversitesi, bugün Türkiye’nin AB projelerini en çok uygulayan Üniversitelerinden birisidir. 2005’ten bu yana AB mali desteği ile yürütülen proje sayısı 38, halen üzerinde çalışılan proje sayısı ise 12’dir.

2005’ten bu yana AB mali desteği ile yürütülen proje sayısı 38, bugün yürütülmekte olan proje sayısı ise 12’dir. 2011-2012 akademik yılında Ulusal Ajans tarafından Türkiye’de kabul edilen  13 adet Yoğun Programlar Projesi’nin 5’i Yaşar Üniversitesi’ne aittir. Tüm projeler başarıyla tamamlanmış ve 2012’de Avrupa Komisyonu tarafından ‘Yoğun Programlar Başarı Öyküsü’ ödülüne layık görülmüştür. Bu programlar için 2005’den bu yana kullanılan AB Fon tutarı 5 milyon Euro’dur.

 

Ayrıca Yaşar Üniversitesi İzmir ve çevresinde bulunan kamu ve özel kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının ve gençlerin AB programlarına proje hazırlayabilme kapasitesini arttırmak için, İzmir Valiliği ile ‘Proje Döngüsü Yönetimi’ eğitimlerini veren tek üniversitedir.’’

Avrupa Komisyonu enerji projelerine dahil oldu:

Yaşar Üniversitesi Avrupa Komisyonu 7’inci Çerçeve Programı kapsamında gerçekleştirilecek 13 milyon 500 bin euroluk yenilenebilir enerji teknolojileri projelerine dahil oldu.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü kısa sürede büyük başarı göstererek Avrupa Komisyonu 7’inci Çerçeve Programı kapsamında gerçekleştirilecek uluslararası katılımlı iki projeye dahil oldu.

Enerji sistemleri uzmanları Yaşar’da yetişiyor:

Yaşar Üniversitesi, yenilenebilir enerji kaynakları yönünden çok zengin olan İzmir ve Ege Bölgesi’nde bu alanda yetişmiş uzman ihtiyacını dikkate alarak İzmir ve Ege’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nü geçen yıl açmıştı.

Bu yıl da Meslek Yüksek Okulu’nda açılan Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ile enerji sektörünün artan uzman eleman ihtiyacının karşılanması için eğitim verilecek.

Hem Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, hem de MYO Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ile  Yaşar Üniversitesi dünyada  jeotermal, güneş (solar) ve rüzgar enerji kaynaklarını bir arada bulunduran tek yer olan İzmir’de, nitelikli mühendis ve teknisyeni aynı çatı altında yetiştiren tek kurum olarak hizmet veriyor.

Kruvaziyer ders oldu

İzmir’e büyük bir ticaret hacmi kazandıran kruvaziyer turizminde yetişmiş eleman ihtiyacını göz önünde bulundurarak Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine “Uluslararası Kruvaziyer Turizmi Yönetimi” ve “Uluslararası Kruvaziyer Turizmi Pazarlaması” dersleri veriyor.

 

Ek alanla birlikte Selçuk Yaşar Kampüsü’nde öğrenci başına düşen alan 10 metrekareye,  öğretim üyesi başına düşen alan da yaklaşık 100 metrekareye ulaşıyor.  Toplam kapalı alanı 26 bin metrekare olan ek kampüs alanındaki, özel tasarımlı yeni binada ; Hukuk Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve çeşitli idari birimler yer alacak.  Modern dersliklere ek olarak, 4 adet 160 kişilik amfi ile 1 adet 280 kişilik ve 1 adet 200 kişilik olmak üzere  2 konferans salonu da binanın orta kısmında, kolay ulaşılabilecek şekilde konumlandırılmış bulunuyor.
Ek alanla birlikte Selçuk Yaşar Kampüsü’nde öğrenci başına düşen alan 10 metrekareye, öğretim üyesi başına düşen alan da yaklaşık 100 metrekareye ulaşıyor. Toplam kapalı alanı 26 bin metrekare olan ek kampüs alanındaki, özel tasarımlı yeni binada ; Hukuk Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve çeşitli idari birimler yer alacak. Modern dersliklere ek olarak, 4 adet 160 kişilik amfi ile 1 adet 280 kişilik ve 1 adet 200 kişilik olmak üzere 2 konferans salonu da binanın orta kısmında, kolay ulaşılabilecek şekilde konumlandırılmış bulunuyor.

Yaşar Üniversitesi’nin toplam öğrenci sayısı 4940’tır. Yeni kayıtlanacak öğrencilerle  birlikte bu sayının yaklaşık 6200 olması öngörülüyor. Üniversitenin mevcut  akademisyen sayısı ise 348’dir. Akademisyen başına düşen öğrenci sayısı ise 17’dir.

Kaç branşta yüksek lisans ve doktora programı var? Bunlar neler ?

Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programları

•        İşletme Mühendisliği Yüksek Lisans

•        Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans

•        Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans

•        Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans

•        Endüstriyel Yönetim ve Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans

•        İç Mimarlık Yüksek Lisans

•        Mimarlık Yüksek Lisans

•        Matematik Yüksek Lisans

•        Aktüerya Bilimleri Yüksek Lisans

•        Bilgisayar Mühendisliği Doktora

•        Bilgisayar Mühendisliği Bütünleşik Doktora

•        Matematik Doktora

•        Endüstri Mühendisliği Doktora

 Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programları

•        İşletme Yüksek Lisans

•        Uluslararası Ticaret ve Finansman Yüksek Lisans

•        Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans

•        Ekonomi Yüksek Lisans

•        İletişim Yüksek Lisans

•        Özel Hukuk Yüksek Lisans

•        Kamu Hukuku Yüksek Lisans

•        İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans

•        Grafik Tasarımı Sanatta Yüksek Lisans

•        Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans

•        Sanat ve Tasarım Sanatta Yüksek Lisans

•        İşletme Doktora

•        Sanat ve Tasarım Sanatta Yeterlik

Bursluluk oranı ve işbirliği yapılan yabancı üniversiteler ?

Öğrencilerimizin %40’ı burslu öğrenim görmektedir. Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin 24 farklı ülkede 204 üniversite ile birçok alanda işbirliği ve değişim anlaşması bulunmaktadır.

Bunlardan bazıları;

Almanya’da Technische Universitat Dresten,

Avusturya’da University od Salzburg,

İngiltere’de University of Central Lancashire,

Fransa’da Universitede Nice-Sophia Antipolis.