Yaşar Üniversitesinde göç yaz okulu düzenlendi

Yaşar Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökay Özerim koordinatörlüğünde yürütülen Avrupa Birliği Jean Monnet modül projesi kapsamında düzenlenen “Göç ve güvenlik” konulu yaz okulu, İzmir’deki farklı kurumlardan 40 temsilcinin katılımıyla tamamlandı. 

Yaşar Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökay Özerim, “Yaz okulunun tüm içeriğini akademik yıl boyunca seçmeli bir ders olarak öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Bu eğitim programını tasarlarken üniversite öğrencilerinin yanı sıra konuya ilgi duyan, göçle ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarında, kamu kurumlarında ya da özel sektörde çalışan kişileri veya üniversitede farklı bölümlerde eğitim görüp göçle ilgili ders alma imkanı olmayan öğrencilere bilgi sağlamayı amaçladık. Yaz okulumuza yönelik beklediğimizin üstünde bir ilgiyle ve başvuruyla karşılaşıp katılımcı kontenjanımızı iki katına çıkardık. Bu kapsamda katılımcı grubumuz, İzmir Valiliği, İl Göç İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, belediyeler gibi kamu kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum çalışanları, sağlık sektöründe çalışanlar, iletişim uzmanları, psikologlar ve avukatları kapsayan büyük bir çeşitliliğe sahipti. Bu çeşitliliğin eğitim programımıza ve İzmir’de bu konuda yeni ortaklıklar oluşturmaya pozitif katkısını şimdiden görmeye başladık. Göç konusunu yaz okulu derslerimizde sadece akademik olarak değil, sahada aktif çalışan katılımcıların katkılarıyla çok boyutlu olarak tartıştık” dedi.

 Yrd. Doç. Dr. Gökay Özerim-Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi

4 HAFTA, 42 SAAT DERS GÖRDÜLER
Yaz okulu kapsamında katılımcıların, ücretsiz olarak yararlandıkları bu programda, 4 haftada toplam 42 saat, bir dersin tüm içeriğini takip edebilme olanağına sahip olduklarını kaydeden Gökay Özerim, “Yaz okulu sonunda hazırladıkları çalışmalarını sunarak bu konuda sertifika da aldılar. Etkinliğimizin göç konusunda bilgi sağlamanın yanı sıra farklı paydaşlar arası yeni ortaklar kurmaya, yeni projeler ve sorunları çözmeye yönelik işbirlikleri de yaratmaya yardımcı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL ULUSLARARASI OLACAK

Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Gökay Özerim, Prof. Dr. Aylin Güney, Yrd. Doç. Dr. Ayselin Yıldız ve Yrd. Doç. Dr. Defne Günay’ın yanı sıra göç konusunda diğer üniversitelerden önemli misafir öğretim üyelerinin de ders verdiği ve ücretsiz olarak gerçekleşen Göç ve Güvenlik Yaz Okulu, 2018 yılında uluslararası boyutta tekrar düzenlenecek.