Yaşar Üniversitesi 14’üncü dönem mezunlarını uğurladı

Sherlock Holmes tutkusu birincilik getirdi

 Yaşar Üniversitesi bu yıl 1040 öğrencisini mezun etti. 2014-2015 akademik yılının üniversite birincisi ise okuduğu jeofizik mühendisliği bölümünü yarıda bırakıp İngiliz Edebiyatına olan büyük tutkusunun peşinden giden Özge Canbul oldu. Küçük yaşlardan bu yana Sherlock Holmes serisi hayranı olan Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Canbul, Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreninde tüm gençlere ‘hayallerinizin peşinden gitmekten korkmayın’ mesajını verdi.

YSR Mezuniyet (2)

ÜÇ DİPLOMANIN SAHİBİ OLDU

İzmir Atatürk Lisesi mezunu olan Özge Canbul, üniversite sınavına girdiği ilk yıl jeofizik mühendisliği bölümünü kazandı. Eğitimine iki yıl devam eden Canbul, mutlu olmadığını düşünerek okulunu yarıda bıraktı. Arthur Conan Doyle’un Sherlock Holmes serisinin tutkunu olan ve İngiliz Edebiyatı’nı çok seven Özge Canbul, ailesinin de desteğiyle hayallerinin peşinden gitmeyi seçerek bir yıl üniversite sınavına hazırlandı. Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü yüzde 100 burslu kazanmayı başaran başarılı genç, eğitimine devam ederken çift ana dal yapıp Mütercim Tercümanlık ve Açıköğretim’de de Uluslararası İlişkiler okumaya başladı. Her üç bölümü de başarıyla tamamlayan Canbul, bir yandan da pedagojik formasyon eğitimi aldı. Özge Canbul, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ndeki derecesiyle 2014-2015 akademik yılında Yaşar Üniversitesi’ni birincilikle bitirmeyi başardı. Aynı zamanda bu derecesiyle Geleneksel Selçuk Yaşar Başarı Ödülü’nün de sahibi oldu.

Küçük yaşlardan bu yana Sherlock Holmes serisi hayranı olan Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Canbul, Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreninde tüm gençlere ‘hayallerinizin peşinden gitmekten korkmayın’ mesajını verdi.
Küçük yaşlardan bu yana Sherlock Holmes serisi hayranı olan Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Canbul, Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreninde tüm gençlere ‘hayallerinizin peşinden gitmekten korkmayın’ mesajını verdi.

ABD’DE EĞİTİMİNE DEVAM EDECEK

Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli burs programı olarak kabul edilen Fulbright Bursunu da kazanan ve bu nedenle eğitimine ABD’de devam edeceğini belirten Özge Canbul, “Her zaman hayallerimin peşinden gittim ve mutlu olacağım yolları tercih ettim. Ailem de kararlarımda bana hep destek oldu. Üniversiteyi birincilikle bitirmek, insanların sevdikleri bölümlerde okuduklarında neler başarabileceğinin de bir göstergesi. Gençler hayallerinin peşinden gitmekten asla korkmasınlar”  dedi.

Dereceyle mezun olan öğrencileri Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof.Dr.Cemali Dinçer iş yaşamlarına uğurladı.
Dereceyle mezun olan öğrenciler Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof.Dr.Cemali Dinçer  ile birlikte.

KENDİNİZE VE YAPABİLECEKLERİNİZE İNANIN

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrencilere seslendi.
Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrencilere seslendi. Yiğitbaşı, “Yaşar Üniversitesi kültürünün kazandırdığı ayrıcalıkları, bundan sonraki yaşamınızda avantaja dönüştürüp, ‘farkınızı’ ortaya koyacağınızdan hiç şüphemiz yok.”dedi.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrencilere seslenen Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Yaşar Üniversitesi mezunları olarak, akademik ve mesleki bilgiyle donanımlı, özgüvenli, sosyal sorumluluk bilincine sahip, kendisine, ailesine ve ülkesine yararlı, aydın birer bireylersiniz” dedi. Ahmet Yiğitbaşı törende şunları söyledi:

“Bilgiye erişimin hızlandığı, girişimciliğin desteklendiği bir dönemdeyiz. Tüm çabamız, sizin kendinizi daha iyi tanıyacağınız, toplumdaki tüm bireylerin yararına kullanacağınız bilgileri edindiğiniz bir üniversite ortamı yaratmaktı. Yaşamınızın her alanında, farklılıklarınızı ortaya koyabileceğiniz bireyler olmanız için çaba gösterdik. Bu çabalarımızda başarılı olduğumuzu, siz değerli mezunlarımızı karşımda görürken daha iyi anlıyorum. Yarın bambaşka bir hayata adım atacaksınız. Bu hayatta başarılı olmak için gerekli donanımları kazandınız. Hiçbir çekinceniz olmasın. İçgüdülerinize güvenin. Kendinize ve yapabileceklerinize inanın. Yaşar Üniversitesi kültürünün kazandırdığı ayrıcalıkları, bundan sonraki yaşamınızda avantaja dönüştürüp, ‘farkınızı’ ortaya koyacağınızdan hiç şüphemiz yok.”

KAMPÜS ALANI BÜYÜYOR

 Yeni eğitim yatırımlarının da müjdesini veren Yiğitbaşı, “Çok yakın bir gelecekte de yan arsamız üzerinde yapılacak olan 11 bin metrekarelik kapalı alanda, 2 bin öğrencimize daha modern eğitim imkanı tanıyacak yeni yatırımımızın müjdesini şimdiden vermek istiyorum” dedi.

YAŞAMA KARŞI DUYARLI OLUN

Yaşar Üniversitesi’nin 14’üncü mezuniyet töreninde konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de akademik ve öğrenci başarılarına değindi.
Yaşar Üniversitesi’nin 14’üncü mezuniyet töreninde konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de akademik ve öğrenci başarılarına değindi.

 Yaşar Üniversitesi’nin 14’üncü mezuniyet töreninde konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise akademik ve öğrenci başarılarına değindi. Prof. Dr. Dinçer, “Sizleri Yaşar Üniversitesi’nin özgün bilim iddialarının ve ‘Bilim, Birlik, Başarı’ idealinin birer temsilcisi olarak gerçek yaşama uğurluyoruz. Attığınız her adımda önce kendinize, ailenize, topluma ve üniversitenize olan saygının bir gereği olarak yaşama karşı duyarlı ve tutarlı olunuz. Burada edindiğiniz bilgi birikimlerini aile, iş ve sosyal çevrinize aktarmaktan çekinmeyiniz. İçinde yer alacağınız kurumlarda Yaşar Üniversitesi’nde edindiğiniz bilgi birikimi ile kültürünü ve etik değerlerini kullanınız. Bu özelliklerinizi çevrenizle paylaşırken eli açık olunuz. Yaşarlı olmak, çevreye ve yaşama duyarlı, araştıran, toplumsal sorumluluk bilinci ile hareket edebilen, bilimin tek ezber olduğuna inanmış yaratıcı aydınlar olarak yaşamaktır” dedi.

 

2 çocuğuyla mezun oldu  Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden üçüncü olarak mezun olan Enise Özdürgen Zabıtçı diplomasını almaya sahneye çocukları Yankı ve Yalın’la çıktı.
2 çocuğuyla mezun oldu
Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden üçüncü olarak mezun olan Enise Özdürgen Zabıtçı diplomasını almaya sahneye çocukları Yankı ve Yalın’la çıktı.

YSR Mezuniyet (1)YSR Mezuniyet (3)YSR Mezuniyet (4)