Yaşar tercihlerde zirvede

Yaşar tercihlerde zirvede

Üniversite adaylarının günlerdir büyük bir merakla beklediği tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Tercihlerde Yaşar Üniversitesi’nin Ege Bölgesi’nde en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında zirvede olduğu görüldü.

Yaşar Üniversitesi Kampüs

Ek kampüs alanı ile kabına sığmıyor

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden kadrosuna dahil ettiği akademik isimler ve Ege Bölgesi’nin sektörel ihtiyaçlarını göz önüne alarak açtığı yeni bölümler ile cazibesini her geçen yıl artıran Yaşar Üniversitesi yeni dönemde de iddiasını ortaya koydu. 2013-2014 akademik yılına 25 milyon liralık ek kampüs alanı ile başlayacak olan Yaşar Üniversitesi  bu yıl Ege’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olma başarısını da gösterdi. 

Yaşar Üniversitesi yeni kampüs

Ege Bölgesi’nde en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında zirvede olmanın haklı gururunu yaşıyoruz

Amerika Birleşik Devletleri’nden aldığı uluslararası CEA Akreditasyonu ile dünyada ilk 100 üniversite arasına giren ve Avrupa Birliği’nce “En Cazip 20 Üniversite” arasında gösterilen Yaşar Üniversitesi’ni tercih eden öğrenciler ile velilerin gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden yetkililer yaptıkları açıklamada, “Adaylar,  Yaşar Üniversitesi’ni  başarılarını ve güçlü akademik kadrosunu da göz önüne alarak tercih ettiler. Yeni bölümler, yeni gereksinimler ve toplumdaki geleceğe ilişkin eğilimleri saptayarak yol haritası izliyoruz. Dünyanın dört bir yanından alanında uzman akademisyenleri bir araya getirerek öğrencilerimizin sadece okuldaki eğitimleri ile değil meslek yaşamlarında da başarıyla yollarına devam etmelerini destekliyoruz. Ayrıca, üniversitemiz Türkiye’nin Avrupa Birliği(AB) fonlarından kazandığı 11 projenin 5’ini tek başına yürütmektedir.’’ dedi.

yaşar üniversitesi

Kadro dünya çapında isimlerle güçleniyor

Öğrencilerine akademik kadro itibariyle de en iyiyi sunmayı hedeflediklerini ve bunun için yapılan kurumsal stratejik plana uygun çalışmalar sergilediklerini belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat BARKAN, 2013-2014 akademik eğitim yılında Berkley, MIT, Oxford Üniversiteleri başta olmak üzere dünyanın en önemli yüksek öğretim kurumlarından eğitimcileri kadrolarına kattıklarına dikkat çekerek bu ivmenin artarak devam edeceğini belirtti. Barkan, sözlerini üniversitelerini tercih eden öğrencilere teşekkür ederek tamamladı.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan